Ingrediënten
- 350gr witte vis, zoals kabeljauw of koolvis (vers of diepvries)
300ml melk
50gr. boter
50gr. bloem
4 el kappertjes (grof gesneden)
1 tl paprikapoeder
2 teentjes knoflook (geperst)
1 tl. citroensap
verse peterselie
1 ei losgeklopt
paneermeel
1 el sesamzaad
zonnebloemolie om te frituren
Werkwijze
Stap1
doe de vis in een koekenpan. doe de melk erbij en breng het op smaak met peper en zout. Breng aan de kook. draai het vuur lager dek de pan af en laat de vis 8-10 minuten pruttelen totdat hij gemakkelijk uit elkaar valt. Haal de vis uit de pan, schenk de melk in een kom. snijd de vis in kleine stukjes, haal graatjes en vel weg.
Verhit de boter in een pan, roer de bleom er doorheen tot een dikke saus ontstaat. Blijf roeren en kook de saus zachtjes 1 minuut. Haal de pan van het vuur en roer gelijdelijk de melk erdoor tot er een gladde saus ontstaat. Zet de pan weer op het vuur, breng de saus langzaam aan de kook en roer totdat het dik word.
Haal de pan van het vuur, voeg de vis toe en klop dit tot een glade massa. Voeg kappertjes, paprikapoeder, knoflook, citroen en peterselie toe, breng het geheel op smaak met peper en zout en roer het goed door. Leg dit afgedekt een hele nacht in de koelkast.
schenk het losgeklopte ei op een bord, meng paneermeel met het sesamzaad op een ander bord. Bestuif je handen met bloem en vorm worstjes van het vismengsel . Wentel de krokketen door het ei en dan goed door het paneermeel. Leg ze op een bord en zet ze 1 uur in de koelkast.
Verhit de olie in een wok of frituurpan, LET OP!!! De olie moet goed heet zijn. frituur de krokketen 3 minuten tot ze gaar zijn.
garneren met citroen schijfjes
Eet smakelijk
heerlijke krokketjes, je kunt ook wat garnaaltjes toevoegen.