Ingrediënten
- VIS GEVULD MET CHINESE MIE
Dit heb je er voor nodig:
Zeebaars,brasem of staartstuk van een kabeljauw van ongeveer 1 kilo;
100 gram Chinese mie (ongeveer 15 minuten voorweken of volg de aanwijzingen op de verpakking);
Vulling voor de vis:
1 teentje knoflook;
2 eetlepels citroensap;
1 theelepel paprikapoeder;
1 theelepel gemalen komijn;
2 eetlepels olie;
zout en peper naar smaak.
Voor het groentenmengsel:
2 wortelen;
2 aardappelen;
1 rode paprika;
1 gele paprika;
1 citroen;
1 tomaat;
5 takjes verse koriander (Marokkaanse winkel);
5 takjes platte peterselie;
4 eetlepels olijfolie;
1 theelepel paprikapoeder;
1 theelepel gemalen komijn.
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het;
* Snijd de vis open en verwijder de ingewanden of laat de visboer dat doen;
* Laat de Chinese mie uitlekken en snijd hem klein;
* Pers de knoflook en schep mie, knoflook, citroensap, komijnpoeder, paprikapoeder, olie, zout en peper door elkaar;
*Vul de vis met dit mengsel en leg hem in een ovenschaal;
*Verwarm de oven voor tot 200 graden C;
* Maak alle groenten schoon en schil ze indien nodig. Snijd de wortelen en de aardappelen in schijfjes, de paprika's in ringen, de citroen en de tomaat in plakjes en de kruiden fijn. Schep alle groenten met de specerijen door elkaar en bedek de vis er mee. Giet de olijfolie er overheen en zoveel water dat de groenten nét onder staan;
*Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het geheel in de oven in ongeveer 1 uur gaar worden;
Serveer de vis op een mooie schaal, garneer met de groenten en schijfjes citroen en geef er Marokkaans brood bij....