Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Vietnamese loempia’s

Vietnamese loempia's

Echte traditionele Vietnamese loempia’s, Snij de garnalen in kleine stukjes. Zet de vermicelli in een bak met heet water en deze zacht worden en knip het in kleine stukjes van ongeveer 10- 15 cm lang.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Snij de garnalen in kleine stukjes. Zet de vermicelli in een bak met heet water en deze zacht worden en knip het in kleine stukjes van ongeveer 10- 15 cm lang. Meng in een grote kom de uien, wortels, taugé, garnalen, vermicelli, prei en knoflook. Voeg daarbij de sojasaus, oestersaus, maizena, sesamolie, vetsin, peper, vissaus en sus en meng het goed door elkaar. Je kunt de taugé ook even knakken.

Daarna neem je de loempiavellen. Schep 1 eetlepel vulling in het midden van het vel en rol het schuin op, waarbij je de randen instopt. Maak het hoekje vochtig met het eimengsel. Maak de rest van de loempia's op dezelfde manier.

Verhit de olie tot 190 graden of gooi een klein blokje brood in, dat meteen sist en goudbruin wordt na 1 min. Frituur de loempia's circa 1 minuut tot ze goudbruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat het op keukenpapier uitlekken. Serveer er een zoetzure saus bij.

Zoetzure saus

- 350 ml ananassap
- 2 el tomatenketchup
- 2 el fijne tafelsuiker
- 3 el azijn 

Doe alle ingrediënten in een middelgrote pan en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat alles 10 minuten doorkoken, waarbij je af en toe roert.

Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen voor het serveren.

TIP: je kunt beter eerst met de saus beginnen, aangezien deze moet afkoelen, anders moet de loempia’s op de saus wachten of koop bij de toko kant-en-klare loempia saus.

Mobiele versie afsluiten