Vierkante aardappel broodjes

2009-09-13
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • voor het deeg:
    *8 Turkse theeglazen meel
    *250 gram margarine
    *1 waterglas yoghurt
    *1 pakje bakpoeder
    en zout.
    voor erin:
    *4 middelgrote aardappelen
    *1 waterglas geraspte fetakaas
    *1 waterglas geraspte gele kaas.
    voor de top:
    sesam

Werkwijze

Stap1

Meng alle deegbenodigheden.Deel het deeg in 2e.
Vet je glazenbakblik met olie en verspreid het ene deeg in de bakblik.
Schil de aardappels en kook het gaar en pureer dit en voeg de 2 kazen en roer het om spreid het op het deeg en doe de andere 2de deeg ook erop spreid het.Strooi er heel veel sesam op en bak het gaar op 180C.
Laat het brood afkoelen met een theedoek erop snijd het daarna in vierkantjes op.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (12)

  1. Geplaatst door melahat aan 13-09-2009

    nog niet van gehoord van zo n recept maar zal wel best lekker zijn zeker. thx voor je recepten xxx

  2. Geplaatst door sadiye aan 13-09-2009

    ja probeer maar is echt lekker krokant 😀

  3. Geplaatst door meryama aan 15-09-2009

    het ziet er wel lekker uit

    ik ga even uitprinten en strax proberen

  4. Geplaatst door meryama aan 15-09-2009

    saydine,

    wil je aub melden hoeveel een waterglas is, of anders hoe ml.
    en een turkse theeglas? waar vindt ik die in godsnaam..

    alvast bedankt!

    liefs

  5. Geplaatst door sadiye aan 15-09-2009

    1 turkse theeglas is 80 ml bij mij

  6. Geplaatst door sadiye aan 15-09-2009

    en 1 waterglas is 220 ml

  7. Geplaatst door T@m aan 18-09-2009

    Hey sadiye, ik heb echt al veel heerlijke recepten van jou geprobeerd en ga dit ook zeker proberen! groetjes

  8. Geplaatst door sadiye aan 19-09-2009

    😀 succes

  9. Geplaatst door T@m aan 30-09-2009

    Ooh dit ziet er echt verrukkelijk uit! Ga het snel proberen te maken! Dankjewel

  10. Geplaatst door T@m aan 30-09-2009

    haha ik had al eens gereageerd! Slaapkoppie

  11. Geplaatst door sadiye aan 25-08-2010

    :S

  12. Geplaatst door melika02 aan 13-01-2012

    hoi,

    ben je vergeten erbij te vermeldden dat er melk bij moet, tijdens het kneden? Ik heb dit wel gedaan, anders blijft het deeg korrelig en wordt het geen samenhangend geheel. Hooop snel van je te horen. Hoeveel zout doe jij erin? een snufje of een rondje om het deeg, komt neer op circa 1 kleine theelepel
    By the way…heb het vandaag gemaakt en het is goed gelukt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.