Vermicellisoep een lichte variant van onze Marokkaanse Harira

2006-03-21
Beoordeel dit recept:

Vermicellisoep, dit is een snelle, makkelijk, lichte variant op onze Harira. Sorry, voor de wazige foto! De damp kwam er nog vanaf en het was s’avonds.

Ingrediënten

  • - 1 ui
  • - 1 blikje romatomaten / Pomodori tomaten
  • - half bosje kesbour/ma3dnous
  • - bleekselderij, blad of steel
  • - wortel(hoeft niet, als je ervan houdt)
  • - tomatenpuree of saus van fritto
  • - 1 zakje groentensoep
  • - vlees zonder bot, of kip
  • - zout
  • - 1 theelpel peper
  • - 1 theelepel gember
  • - saffraan
  • - halve theelepel ras el hanout
  • - als je er van houdt een bouillontabletje
  • - handje vol vermicelli

Werkwijze

Stap1

  1. maal de ui en de tomaten fijn in een keukenmachine
  2. doe de stulkjes vlees in de pan.
  3. KLein scheutje ilie bij het vlees
  4. doe de gemalen ui/tomaten bij het vlees.
  5. Kruid alles.
  6. Kook 2 liter water en doe dit in de pan.
  7. Zet het vuur aan en laat het vlees garen.
  8. Na ongeveer eeb uurtje is het vlees gaar, of sneller als je een snelkookpan hebt.
  9. Hou je van wortels dan kan je ze in kleine stukjes snijden en bij de soep doen, of fijnmalen met de ui/tomaten. Of gewoon weglaten.(het maakt de soep wel zoeter)
  10. snijd de kesbour/mahdnouz en de bleekselderij fijn.
  11. Voeg de vermicelli en de kesbnour etc. toe, als het vlees gaar is
  12. Zet het vuur zacht en blijf roeren, laat de soep indikken totdat je denkt dat het goed is.
  13. Je kan de laatste 5 minuten een knorr-tabletje toeveoegn, maar dan moet je niet teveel zout in het begin hebben gebruikt.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.7 / 5)

2.7 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Reacties (8)

  1. Geplaatst door zaja aan 21-03-2006

    deze heb ik ook niet gehad? of was het die keer met sihamkleuter?

  2. Geplaatst door nour aan 21-03-2006

    wat heb jij gebruikt kip of vlees

  3. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 21-03-2006

    Soms gebuirk ik kip, is lekker en gaat sneller. Mar vlees is ook heel lekker.
    Bij kip kan je ook wat minder tomaten gebruiken, dna krijg je meer kippensoep

  4. Geplaatst door ellouisa aan 21-03-2006

    mmmm ziet er heerlijk uit, heb nu zin in soep 😀

  5. Geplaatst door Nacira aan 22-03-2006

    Ik heb het ook nooit geproefd, he trutje je zit ons hier lekker te maken. Ik dacht dat we hadden afgesproken dat je alles eerst door mij laat proeven alvorens openbaar te maken…

  6. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 22-03-2006

    Zal ik het zaterdag of zondag voor je maken? Of wil je echte harira?
    You name it!

  7. Geplaatst door NAcira aan 22-03-2006

    Ik wil alles wat je tot nu toe hebt geplaatst, of doe je dat niet voor je allerliefste nichtje???

  8. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 22-03-2006

    is me iets te veel, nu net vlak na de bruilof….ben nog steeds moe!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.