Vermicellisoep een lichte variant van onze Marokkaanse Harira
2006-03-21- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Lunch, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Vermicellisoep, dit is een snelle, makkelijk, lichte variant op onze Harira. Sorry, voor de wazige foto! De damp kwam er nog vanaf en het was s’avonds.
Ingrediënten
- - 1 ui
- - 1 blikje romatomaten / Pomodori tomaten
- - half bosje kesbour/ma3dnous
- - bleekselderij, blad of steel
- - wortel(hoeft niet, als je ervan houdt)
- - tomatenpuree of saus van fritto
- - 1 zakje groentensoep
- - vlees zonder bot, of kip
- - zout
- - 1 theelpel peper
- - 1 theelepel gember
- - saffraan
- - halve theelepel ras el hanout
- - als je er van houdt een bouillontabletje
- - handje vol vermicelli
Werkwijze
Stap1
- maal de ui en de tomaten fijn in een keukenmachine
- doe de stulkjes vlees in de pan.
- KLein scheutje ilie bij het vlees
- doe de gemalen ui/tomaten bij het vlees.
- Kruid alles.
- Kook 2 liter water en doe dit in de pan.
- Zet het vuur aan en laat het vlees garen.
- Na ongeveer eeb uurtje is het vlees gaar, of sneller als je een snelkookpan hebt.
- Hou je van wortels dan kan je ze in kleine stukjes snijden en bij de soep doen, of fijnmalen met de ui/tomaten. Of gewoon weglaten.(het maakt de soep wel zoeter)
- snijd de kesbour/mahdnouz en de bleekselderij fijn.
- Voeg de vermicelli en de kesbnour etc. toe, als het vlees gaar is
- Zet het vuur zacht en blijf roeren, laat de soep indikken totdat je denkt dat het goed is.
- Je kan de laatste 5 minuten een knorr-tabletje toeveoegn, maar dan moet je niet teveel zout in het begin hebben gebruikt.
Gemiddelde waardering
(2.7 / 5)
9 keer beoordeeld
Geplaatst door zaja aan 21-03-2006
deze heb ik ook niet gehad? of was het die keer met sihamkleuter?
Geplaatst door nour aan 21-03-2006
wat heb jij gebruikt kip of vlees
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 21-03-2006
Soms gebuirk ik kip, is lekker en gaat sneller. Mar vlees is ook heel lekker.
Bij kip kan je ook wat minder tomaten gebruiken, dna krijg je meer kippensoep
Geplaatst door ellouisa aan 21-03-2006
mmmm ziet er heerlijk uit, heb nu zin in soep 😀
Geplaatst door Nacira aan 22-03-2006
Ik heb het ook nooit geproefd, he trutje je zit ons hier lekker te maken. Ik dacht dat we hadden afgesproken dat je alles eerst door mij laat proeven alvorens openbaar te maken…
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 22-03-2006
Zal ik het zaterdag of zondag voor je maken? Of wil je echte harira?
You name it!
Geplaatst door NAcira aan 22-03-2006
Ik wil alles wat je tot nu toe hebt geplaatst, of doe je dat niet voor je allerliefste nichtje???
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 22-03-2006
is me iets te veel, nu net vlak na de bruilof….ben nog steeds moe!