Heerlijk als tussendoortje of voor in de avond
Ingrediënten
- Melk
- Vermicelli
- Vanille of amandel aroma
- suiker
- Water
Werkwijze
Stap1
Als eerst bak je de vermicelli in een koekenpan, hierdoor kleurt de vermicelli een beetje. Als je klaar bent zet je het even in een bord opzij.
Dan doe je water met suiker (ik proef altijd even of het water zoet genoeg is) in een pan op het vuur. Zodra het water kookt voeg je een beetje Vanille aroma toe (kan ook met amandelaroma). Dan voeg je vermicelli toe en kook je hierin totdat het gaar is.
Onder tussen kook je alvast de melk, zodra de vermicelli is uitgelekt (vang het over gebleven vocht wel op) voeg je deze aan de gekookte melk. Proef of het zoet genoeg is en voeg zonodig nog wat van het suikerwater toe of een lepel suiker. Is ook lekker met een beetje kaneel erin maar dat kun je naar eigen smaak toevoegen of weglaten.
Ik laat het nog even meet deksel op de pan staan zodat de melk nog een beetje in de vermicelli trekt. Bismillah