Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Verjaardags kokos cake

Verjaardags kokos cake

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Beboter een vorm. Verwarm de oven voor op 175 °C graden. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Mix de boter met de suiker en luchtig en bleek. Zeef boven een andere kom de bloem, zout en bakpoeder. Voeg het bloemmengsel en de melk om de beurt toe aan het botermengsel: het bloemmengsel in 4 delen, de melk in 3 delen. Begin en eindig hierbij met het bloemmengsel. Schraap de zijkanten van de kom regelmatig en voeg pas een volgend deel toe als de vorige geheel is opgenomen in het beslag. Spatel de stijfgeklopte eiwitten door het beslag tot het geheel in het beslag is opgenomen. Schep het beslag in de vorm en plaats het in de onderste helft van de oven. Bak de cake in circa 60 minuten goudbruin en gaar: een satéprikker moet er schoon uitkomen. Haal de cake uit de oven en laat het eerst 30 minuten in de vorm op een rooster afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat het verder op het rooster afkoelen.

Maak dan het glazuur voor de binnenkant door de roze marshmallows in wat melk met wat boter(de helft dus ong. 125gram) in de magnetron te smelten (Laat dit volledig afkoelen tot je de helft van de cake hiermee bestrijkt) Snij dan de cake horizontaal open zodat je de roze glazuur hierop kan doen.. strooi er ook nog een beetje geraspte kokosnoot overheen
Smelt dan de witte marshmallows opdezelfde manier en laat dit ook afkoelen voor je de buitenkant hiermee bestrijkt..
doe dan de kokosnoot op het glazuur aan de buitenkant zodat de buitenkant helemaal bestreken is met de geraspte kokosnoot.
Laat het dan opstijven in de koelkast(Als je er nog wat op wilt zoals chocolade, geraspte chocolade of wat roze marshmallowglazuur doe dit dan voor je het in de koelkast doet)

Het is een standaart witte cake recept die ik van internet heb gehaald en waarbij ik kokos heb toegevoegd en wat dingen heb weggelaten en glazuur bij heb gemaakt..

Mobiele versie afsluiten