Vegetarische quiche met broccoli en courgette
2018-01-29- Keuken: Duitse, Franse
- Gang:Hoofdgerecht, Lunch
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 6 personen
- Kooktijd : 45m
Het recept van vegetarische quiche met broccoli en courgette. Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd. Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend.
Ingrediënten
- - 150 gram broccoli
- - 1 courgette
- - 50 gram pijnboompitten
- - 6 plakken bladerdeeg
- - 100 gram geraspte oude kaas
- - 4 eieren
- - 2 deciliter room
- - 3 eetlepels pesto
- - zout
- - versgemalen peper
Werkwijze
Stap1
Verdeel de schoongemaakte broccoli in kleine roosjes, verwijder de schil van de stelen en snijd de stelen in plakjes. Snijd vervolgens de courgette in plakjes. Kook de groenten, in ruim kokend water, in ca. 3 minuten beetgaar; laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Stap2
Verwarm de oven voor op 200.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin; laat ze op een bord afkoelen.
Stap3
Vet een tartvorm of springvorm in en bekleed het met bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg en strooi ongeveer 30-35 gram van de kaas over de bodem. Verdeel de courgette en de broccoli over het deeg. Strooi hier weer 30-35 gram van de kaas en de helft van de pijnboompitten over.
Stap4
Klop de eieren los met de room en de pest en voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk ook de deegrand met het eimengsel. Strooi de rest van de kaas en pijnboompitten over de vulling.
Stap5
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten bruin en gaar.
Gemiddelde waardering
(3.4 / 5)
31 keer beoordeeld