Vegetarische quiche met broccoli en courgette

2018-01-29
  • Porties : 6 personen
  • Kooktijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Het recept van vegetarische quiche met broccoli en courgette. Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd. Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend.

Ingrediënten

  • - 150 gram broccoli
  • - 1 courgette
  • - 50 gram pijnboompitten
  • - 6 plakken bladerdeeg
  • - 100 gram geraspte oude kaas
  • - 4 eieren
  • - 2 deciliter room
  • - 3 eetlepels pesto
  • - zout
  • - versgemalen peper

Werkwijze

Stap1

Verdeel de schoongemaakte broccoli in kleine roosjes, verwijder de schil van de stelen en snijd de stelen in plakjes. Snijd vervolgens de courgette in plakjes. Kook de groenten, in ruim kokend water, in ca. 3 minuten beetgaar; laat ze goed uitlekken in een vergiet.

Stap2

Verwarm de oven voor op 200.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin; laat ze op een bord afkoelen.

Stap3

Vet een tartvorm of springvorm in en bekleed het met bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg en strooi ongeveer 30-35 gram van de kaas over de bodem. Verdeel de courgette en de broccoli over het deeg. Strooi hier weer 30-35 gram van de kaas en de helft van de pijnboompitten over.

Stap4

Klop de eieren los met de room en de pest en voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk ook de deegrand met het eimengsel. Strooi de rest van de kaas en pijnboompitten over de vulling.

Stap5

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten bruin en gaar.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 31
Beoordeel dit recept

31 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.