Vegetarische pizza met paprika’s en mozzarella
2018-03-10- Keuken: Italiaanse
- Gang:Hoofdgerecht, Lunch, Snack
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 4 pizza's
- Bereidingstijd : 20m
- Kooktijd : 10m
- Klaar in : 2:30 u
Heerlijke vegetarische pizza met paprika’s en mozzarella op zijn Italiaans is net zoals de meeste pizza’s erg makkelijk te maken. Pizza hoeft niet altijd ongezond te zijn. Je hoeft de bodem niet altijd te beleggen met kilo’s kaas, salami of wat anders. Een eigen vegetarische pizza met paprika’s en mozzarella is stukken gezonder dan die je buiten bestelt.
Ingrediënten
- - 400 gr bloem
- - 10 gr gedroogde gist
- - 250 ml lauwwarm water
- - 2 eetlepel olijfolie
- - 1 koffielepel zout
- - 1 koffielepel suiker
- - 1 pakje tomatensaus ( pastasaus)
- - 1/2 groene paprika in kleine stukjes gesneden
- - 1/2 gele paprika in kleine stukjes gesneden
- - 1/2 rode paprika in kleine stukjes gesneden
- - 100 gr geraspte mozzarella
- - Beetje mozzarella in kleine blokjes gesneden
- - basilicum
- - peper
- - Olijfolie
Werkwijze
Stap1
Deeg: alles samen mengen en 10 min kneden. Daarna deeg afgedekt 20 min laten rijzen. Vervolgens opnieuw 5 min kneden en weer afdekken en 1 uur laten rijzen.
Stap2
Oven voorverwarmen op 230 gr met pizzasteen erin. >br>
Deeg in 4 delen ,elk stuk oprollen tot een bal, in bloem rollen afdekken en 15 min laten staan. Daarna uitrollen met behulp van deegrol. Doe dan een dun laagje tomatensaus en beleg naar keus. Ik heb hier paprika's en mozzarella gebruikt (in Ander recept heb ik tonijn en mozzarella gebruikt).
Stap3
Strooi van boven beetje basilicum snufje peper en paar druppels olijfolie.
Stap4
Bak ze op hete pizzasteen in 10 min krokant en gaar. (Hier foto van pizza met tonijn)
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
2 keer beoordeeld