Vegatarische loempia’s
2008-10-12- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- 3 preien
3 wortels
1 grote ui
peper, zout
half zakje mihoen
1 takje bosui
Loempiavellen van de toko
Werkwijze
Stap1
Raspt de wortel en de ui bij elkaar, en maak de prei zo klein mogelijk.
Laat in die tussen tijd de mihoen zacht worden door het in een bakje met water te zetten en 10 min laten intrekken.
Je kan zelf altijd na keus vlees erbij doen of kip maar deze zijn vegatarisch.
Snijd dan het bosuitje en gooi die als laatst door de groenten. Laat alles even goed bakken tot het klein en zacht is en gooi dan de mihoen erdoor heen en bak alles samen mee. Laat het daarna afkoelen (niet in de koelkast!) en begin met de loempia's. Ik heb geen foto's van hoe je ze moet vouwen maar achterop het loempia pakketje staat het wel uitgelegd.
Maak met meel en water een klein mengseltje om de loempia's dicht te plakken zodat ze niet open gaan bij het bakken.
Gemiddelde waardering
(3.8 / 5)
11 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sisitun aan 20-12-2008
ik maak ook heel vaak loempia’s maar dan met kipfilet, geraspte wortels , kouseband fijn gesneden en sptskool. Je kan voor het pakken van de loempia ook koffiemelk gebruiken.
Geplaatst door haji123 aan 02-01-2012
bakken geen pakken