Vegatarische loempia’s

2008-10-12
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 3 preien
    3 wortels
    1 grote ui
    peper, zout
    half zakje mihoen
    1 takje bosui
    Loempiavellen van de toko

Werkwijze

Stap1

Raspt de wortel en de ui bij elkaar, en maak de prei zo klein mogelijk.

Laat in die tussen tijd de mihoen zacht worden door het in een bakje met water te zetten en 10 min laten intrekken.

Je kan zelf altijd na keus vlees erbij doen of kip maar deze zijn vegatarisch.

Snijd dan het bosuitje en gooi die als laatst door de groenten. Laat alles even goed bakken tot het klein en zacht is en gooi dan de mihoen erdoor heen en bak alles samen mee. Laat het daarna afkoelen (niet in de koelkast!) en begin met de loempia's. Ik heb geen foto's van hoe je ze moet vouwen maar achterop het loempia pakketje staat het wel uitgelegd.

Maak met meel en water een klein mengseltje om de loempia's dicht te plakken zodat ze niet open gaan bij het bakken.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door sisitun aan 20-12-2008

    ik maak ook heel vaak loempia’s maar dan met kipfilet, geraspte wortels , kouseband fijn gesneden en sptskool. Je kan voor het pakken van de loempia ook koffiemelk gebruiken.

  2. Geplaatst door haji123 aan 02-01-2012

    bakken geen pakken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.