Vanillekrullen
2014-09-01- Keuken: Franse
- Gang:Dessert, Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Deze broodjes zijn heerlijk door de vulling met vanille. Ik heb bereidingsfoto’s gemaakt voor het vouwen van de broodjes in deze vorm.
Ingrediënten
- - 400 gr bloem
- 1 zakje gedroogde gist (7gr) of 20 gr verse gist
- 200 ml lauwe melk
- 40 gr suiker
- 60 gr zachte boter
- Snufje zout
- 1 tl kaneel (hoeft niet)
- Voor de vulling:
- 3 zakjes vanillesuiker
- 75 gr zachte boter
- 1 ei om te bestrijken
Werkwijze
Stap1
Meng de bloem met de gedroogde gist (bij verse gist, deze oplossen in de melk). Voeg de suiker, kaneel en boter toe en roer het door. Dan de lauwe melk beetje bij beetje erbij en kneden tot een zacht deeg (15 minuten). Daarna pas zout erbij kneden. Laat het afgedekt 45 minuten rijzen en rol het daarna uit tot een vierkant van 30 x 50 cm.
Meng de boter met de vanillesuiker en smeer het deeg hiermee in. Rol het op vanaf de lange kant en snijd in plakken van 2, 5 cm. Snijd die een stukje in en klap de helften naar buiten. Laat ze afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm dan de oven voor op 225 graden en bestrijk de broodjes met ei. Bak ze in 10-15 minuten gaar.
Gemiddelde waardering
(0 / 5)
0 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend