Ingrediënten
- - 250 gr bloem
- 125 ml lauwe melk
- 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie
- 1 theelepel droge gist
- rasp van één appelsien
- 2 vanillesuiker
- 2 eetlepels suiker
- Banketbakkersroom bereidt met 250 ml melk ( dus recept banketbakkersroom halveren)
Zoek op de site naar het recept van Banketbakkersroom
- Chocoladesnippers, ik persoonlijk heb hagelslag gebruikt omdat ik niets anders had thuis…..
Werkwijze
Stap1
Vermeng de bovenste ingrediënten en laat deze in een kom één uur rijzen.
Rol deze dan uit tot een vierkanten lap en besmeer deze met banketbakkersroom, bestrooien met hagelslag en de lap toevouwen.
Nu snijd je allemaal reepjes van ongeveer 2 cm uit de deeglap, je neemt een reep vast en draait deze in tegenovergestelde richtingen ( zodat je een twister krijgt….) je draait hier een bloempje van en schuift het einde onder je bloem en legt deze op een bakplaat, doe dit met alle repen.
Terug laten rijzen gedurende één uur en bakken in een voorverwarmde oven gedurende 20 min op 200 graden.
Besmeren met honing als ze nog warm zijn en laten afkoelen…………………… klaar!