Twistbroodjes
2013-07-10- Gang:Dessert, Ontbijt, Snack
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Ingrediënten
- - 250 gr bloem
- 125 ml lauwe melk
- 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie
- 1 theelepel droge gist
- rasp van één appelsien
- 2 vanillesuiker
- 2 eetlepels suiker
- Banketbakkersroom bereidt met 250 ml melk ( dus recept banketbakkersroom halveren)
Zoek op de site naar het recept van Banketbakkersroom
- Chocoladesnippers, ik persoonlijk heb hagelslag gebruikt omdat ik niets anders had thuis…..
Werkwijze
Stap1
Vermeng de bovenste ingrediënten en laat deze in een kom één uur rijzen.
Rol deze dan uit tot een vierkanten lap en besmeer deze met banketbakkersroom, bestrooien met hagelslag en de lap toevouwen.
Nu snijd je allemaal reepjes van ongeveer 2 cm uit de deeglap, je neemt een reep vast en draait deze in tegenovergestelde richtingen ( zodat je een twister krijgt….) je draait hier een bloempje van en schuift het einde onder je bloem en legt deze op een bakplaat, doe dit met alle repen.
Terug laten rijzen gedurende één uur en bakken in een voorverwarmde oven gedurende 20 min op 200 graden.
Besmeren met honing als ze nog warm zijn en laten afkoelen…………………… klaar!
Gemiddelde waardering
(3.5 / 5)
23 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door lina- aan 11-07-2013
Ziet er lekker uit meid!!!
Alleen 2 vraagjes bij ingredienten staat 2 vanillesuiker, bedoel je 2 eetlepels of zakjes?
En als ik het goed begrijp laat je het deeg 1 uur rijzen dan maak je die broodjes dan laat je het weer een uur rijzen en dan pas bak je ze af? klopt dit? MERCIIIIII
Geplaatst door chouchou89 aan 16-07-2013
SAlam,
hoe zit het met de deeg? de mijne plakt wel een beetje is dat normaal? wou het vandaag uitproberen lijkt me super lekker Maar alleen weet ik neit echt hoe de deeg zijn moet miss kun je dat ff omschrijven
@lina ik heb gwn 2zakjes eringedaan