Ingrediënten
- 2 ontvelde tomaten
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel tomatenpuree (liefst die van de turk)
1 kippenbouillonblokje'
Rode peper, zwarte peper, zout en nane (gedroogde munt)
Werkwijze
Stap1
Smelt in een pan 1 eetlepel roomboter. Doe hier kleine stukjes ontvelde tomaat bij en roer het goed en druk met een lepel steeds de kleine stukjes tomaat plat doe dit ongeveer een minuut lang. Voeg daarna de kruiden toe en 1 eetlepel tomatenpuree en roer dit alles een minuutje goed door dit alles op hoog vuur.
Voeg daarna een klein beetje heet water toe (ongeveer 2 glazen water) en zet het terug op het vuur en roer dit even een minuutje goed door tot het glad is en vul daarna de hele pan met warm water en voeg 1 bouillonblokje toe en zet daarna weer terug op het vuur en blijf de soep goed doorroeren tot het kookt en als het kookt zet je het vuur op laag vuur en voeg je vermicelli erbij (flink wat zeker 3 a 4 handjes zodat de soep lekker vol is).
Daarna laat je de soep nog 10 minuutjes doorkoken. Als het nodig is kun je nog wat kruiden toevoegen om de soep op smaak te brengen.
Als je de soep hebt opgediend kun je er ook nog wat citroensap in doen voor de smaak.
Foto komt later mijn camera is kapot.. 😉