Turkse rijst

2006-10-28
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 glas rijst
    2 glazen rijst
    1 kippenbouillon blokje
    1 lepel roomboter
    arpa sehriye ( soort van vermicelli te koop bij de Turkse winkel)

Werkwijze

Stap1

Was de rijst met koud water en laat deze afdruipen.

Doe de boter in de pan en laat deze smelten. Doe de arpa sehriye erbij en bak deze al doorroerend bruin. Zodra deze bruin zijn doe je de afgedruipte rijst erbij en bak je dit even samen door elkaar. Daarna giet je de 2 glazen rijst erbij en de kippenbouillon en breng je het aan de kook en zet je het daarna op laag vuur sluit de deksel af en laat het koken tot het water helemaal weg is. Daarna zet je het uit en laat je de rijst 10 minuten rusten.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.2 / 5)

3.2 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door sjaahida aan 19-02-2007

    even een vraagje er staat een glas rijst en dan twee glazen rijst… hoeveel glazen rijst heb je nou nodig? en hoeveel van die vermicelli . ik vind turkse rijst nameljik heerlijk wil het graag een x proberen

  2. Geplaatst door PreciousWoman aan 27-10-2008

    volgens mij is het 1 glas water en 2 glazen rijst of andersom

  3. Geplaatst door samira1978 aan 24-12-2008

    tja we moeten het wel precies weten hoor!

  4. Geplaatst door ummsalman aan 01-01-2009

    het is 1 glas rijst en 2 glazen water

  5. Geplaatst door Sma aan 27-03-2009

    Wat zou je er eventueel bij kunnen serveren. Het lijk mij zo saai om alleen rijst te eten. Heeft iemand suggesties?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.