Turkse rijst
2006-10-28- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 1 glas rijst
2 glazen rijst
1 kippenbouillon blokje
1 lepel roomboter
arpa sehriye ( soort van vermicelli te koop bij de Turkse winkel)
Werkwijze
Stap1
Was de rijst met koud water en laat deze afdruipen.
Doe de boter in de pan en laat deze smelten. Doe de arpa sehriye erbij en bak deze al doorroerend bruin. Zodra deze bruin zijn doe je de afgedruipte rijst erbij en bak je dit even samen door elkaar. Daarna giet je de 2 glazen rijst erbij en de kippenbouillon en breng je het aan de kook en zet je het daarna op laag vuur sluit de deksel af en laat het koken tot het water helemaal weg is. Daarna zet je het uit en laat je de rijst 10 minuten rusten.
Gemiddelde waardering
(3.2 / 5)
5 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sjaahida aan 19-02-2007
even een vraagje er staat een glas rijst en dan twee glazen rijst… hoeveel glazen rijst heb je nou nodig? en hoeveel van die vermicelli . ik vind turkse rijst nameljik heerlijk wil het graag een x proberen
Geplaatst door PreciousWoman aan 27-10-2008
volgens mij is het 1 glas water en 2 glazen rijst of andersom
Geplaatst door samira1978 aan 24-12-2008
tja we moeten het wel precies weten hoor!
Geplaatst door ummsalman aan 01-01-2009
het is 1 glas rijst en 2 glazen water
Geplaatst door Sma aan 27-03-2009
Wat zou je er eventueel bij kunnen serveren. Het lijk mij zo saai om alleen rijst te eten. Heeft iemand suggesties?