Turkse pizzaa
2007-09-19- Keuken: Turkse
- Gang:Lunch, Snack, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Bereidingstijd : 50m
salam ik heb hier een recept van Turkse pizza….
Ingrediënten
- - 400 gram meel
- 120 ml water
- 20 gram zout
Turkse topping:
- 2 paprika's (rood en groen)
- 1 ui
- 2 tomaten
- Verse gehakte peterselie
- 150 gram Lams of runder gehakt
- zwarte peper
- rode peper
- zout
- knoflookpoeder en knoflook tenen
- olijf olie
Werkwijze
Stap1
Begin met het deeg; doe de bloem in een kom en voeg daarbij langzaam het lauwe water toe. Snuf zout erbij en goed kneden tot je een mooie gladde droog vette deegbol krijgt.
Verwarm je oven naar de 200+ graden.
Snij de paprika's, uien en tomaten zo klein mogelijk en doe ze in een kom. Doe hierover wat knoflookpoeder en zout.
Gehakt rauw bij de kom voegen en samen met wat zwarte peper en gehakte peterselie heel goed door elkaar mengen.
Op een met bloem in gesmeerde houten plank kun je kleine bolletjes deeg uitrollen tot een dunne lap. Het deeg uitrollen tot het een dikte heeft van zo'n 3 a 4 milimeter. Letop dat je pizza bodem los op de houtenplank blijft liggen anders nog wat extra bloem erop strooien.
Op de dunne turkze pizza bodem smeer je nu een beetje van het mengsel wat je zojuist gemaakt heb. Letop dat de bodem niet te veel aan de bodem plakt anders krijg je hem niet meer los, beetje bloem over de plank strooien is de oplossing.
De pizza in een loei hete oven (200 graden of meer) en in 8 tot 10 minuten afbakken... erg afhankelijk van de oven. Letop dat deeg en gehakt gaar zijn.
Turkse Pizza's serveer je met een beetje gesneden ijsbergsla en knoflooksaus. Deze maakte ik van een beetje mayo, water voor wat dunner, beetje basilicum en een hoop knoflookpoeder. Rol hem op, en eet hem op....
ik hoop dat je het lekker zult vinden.. Ramadan mobrok..
Beslemaa
Gemiddelde waardering
(3.8 / 5)
10 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door amientje aan 24-09-2007
selam alejkum echt heerlijk bedankt voor het recept
Geplaatst door Mievrouw aan 27-09-2007
thanX !
x. Anissa
Geplaatst door wafae_gril aan 02-11-2008
ik heb een vraagje wat is peterselie ??
Geplaatst door paulien7 aan 03-11-2008
zelfe als korriander maar dan pterselie overal te krijgen turk ah
Geplaatst door juiken aan 03-12-2008
salam alikom ik heb een vraag moet je geen gist bij doen
Geplaatst door juiken aan 04-12-2008
salam doe je niet eerst bakken die gehakt en de groenten eerst koken en moet je geen gist bij doen inde deeg aub terug sturen ik ga vandaag maken
Geplaatst door juiken aan 04-12-2008
en hoe veel minuten moet je in de oven
Geplaatst door Amateur aan 05-09-2009
peterselie is qosbar volgens mij of m3adnous
Geplaatst door Amateur aan 05-09-2009
trouwens..moet ik tomaat uit blik gebruiken, zoals bij de normale pizza of moet ik echt verse tomaten gebruiken. Het klijkt me anders niet echt smeerbaar om dat zonder gepureerde tomaat over de deeg te doen?