Turkse pizza – Lahmacun
2005-10-03- Keuken: Turkse
- Gang:Lunch, Snack
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Lahmacun of Turkse Pizza is een traditioneel oosters gerecht. Het heeft een typisch pikante smaak. Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers, en peterselie. Dit wordt vaak bereid in een oven. Het kan als wrap opgerold gegeten worden maar vaak wordt het in kleinere stukken gesneden en als schotel geserveerd. Alvorens het te nuttigen wordt het meestal besprenkeld met citroen. Het wordt naast restaurants ook verkocht in de supermarkt als ingevroren maaltijd.
Ingrediënten
- Ingrediënten voor het deeg:
500 gram bloem
1 theelepel gedroogde gist
4 tot 6 eetlepels melk
2 eieren, zout
2 theelepels suiker
4 eetlepels boter
Ingrediënten voor de vulling:
2 uien
1 kleine tomaat
2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille
2 eetlepels boter
1 kilogram rundergehakt
versgemalen zwarte peper
zout
milde paprikapoeder
Werkwijze
Stap1
Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg.
Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen. Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn.
Dompel de tomaat even in kokend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
Verwarm de oven voor op 180° C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van ½ cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten.
Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5 tot 10 minuten rijzen.
Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.
Gemiddelde waardering
(4.3 / 5)
236 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Safah aan 07-10-2005
Ik wil deze vandaag graag maken…in een ander recept las ik dat ze ook aardappelpuree in de deeg doen en ze doen het deeg in een pizzapan klaarmaken… Is dat een groot verschil??
Ik hoop dat ik vandaag nog een antwoord krijg…
Geplaatst door sihamkleuter aan 07-10-2005
ik weet niet wie dit heeft geplaast?
Geplaatst door sihamkleuter aan 07-10-2005
maar ik den dat het met aardappelpuree lekkeder is, het deeg wordt dan lekkerder (denk maar aan die aardappelbroodjes van mmu), maar ik weet het dus niet heb het nog nooit genmaakt wie is de auteur?
Geplaatst door Safah aan 07-10-2005
Nu je het zegt k de auteur staat er niet bij
Geplaatst door Safah aan 07-10-2005
Als ik het met aardappelpuree doe en het mislukt dan zorg jij vanavond voor mn avondeten :ego:
Geplaatst door sihamkleuter aan 09-10-2005
hahahahahah :moe:
Geplaatst door islamwoman aan 10-10-2005
En heeft iemand van de dames het geprobeerd.
Geplaatst door islamwoman aan 10-10-2005
En heeft iemand van de dames het geprobeerd.
Geplaatst door miss france aan 11-10-2005
ja ik heb het geprobeerd, en het deeg is niet soepel helaas… is hard geworden toch vond mijn man het lekker…
Geplaatst door islamia23 aan 11-10-2005
dan doe je er aardappelpuree bij dan word de deeg zeker soepel
Geplaatst door miss france aan 11-10-2005
ik heb van mijn schoonzus als tip gehad om er kwark bij te doen…
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 11-10-2005
Kwark maakt het deeg zachter, maar het risjt wel sneller.
Met aardappel wordt ook romiger en zachter, maar het deeg is moeilijker te behandelen, plakkerig.
Geplaatst door Safah aan 11-10-2005
ja ik heb het geprobeerd maar net als miss france was de deeg te hard…het smaakte wel goed hoor..
Geplaatst door fati aan 13-10-2005
salaamoe3laykoem een vraagje is die deeg als ik die in de oven doe is die dan zacht zoals de turkse pizza?antwoord aub wil het vandaag maken incha allah
Geplaatst door fati aan 13-10-2005
wat is kwark?
Geplaatst door miss france aan 13-10-2005
nee, is niet zacht!!helaas
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 13-10-2005
Ooh, jullie doen ze in de oven?
Dan worden ze hard, je kan ze beter in de pizzapan doen, of in een grote koekepan op het gasfornuis.
Geplaatst door miss france aan 13-10-2005
er staat boven doe ze in de oven
Geplaatst door fati aan 13-10-2005
dus als ik ze in de pizzapan doe dan zijn die zacht,als ze hard zijn hoe kunnen we ze niet rollen
Geplaatst door fati aan 13-10-2005
ik wil die pita maken die turken maken waarvan de deeg zacht is,hebben jullie de recept?jazakoemoe allah gayran
Geplaatst door soumiariffia aan 15-10-2005
Ik heb hem ook gemaakt en het is niet gelukt!!! niet lekker en de deeg is hard!! Wat je wel als deeg kunt gebruiken is Wraps.. grote formaat je kan ze kopen bij een marokkaanse slager die zijn wat zachter als die van de winkel..!!
Geplaatst door fati aan 16-10-2005
maar ik wil het zelf maken, die zelf gemaakte vind ik niet lekker van de winlkens, ik wil die vers,groetjes
Geplaatst door islamia23 aan 17-10-2005
nee mn ma heeft ze gister nog gemaakt, je kan ze beter in een pizza bakken, blijven ze lekker zacht en je kan ze daarin opwarmen
Geplaatst door Safah aan 25-10-2005
Bovenstaande recept klopt gewoon niet…
Geplaatst door soumiariffia aan 04-11-2005
Nee inderdaad klopt die niet! Het was echt geen lekkere pizza!
Liefs, Soumia
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 08-11-2005
iemand heeft gewoon het recept van het internet gehaald…
Ik zal wel een keer maken en dan plaats ik mijn recept.
Geplaatst door soumiariffia aan 19-11-2005
Als je dat wilt doen heeeeeel erg graag wil het nog een keer maken en dat die DEZE keer wel lukt!
Liefs, soumia
Geplaatst door ouissal aan 20-11-2005
de uien tomaten peterselie koriander,knoflook paprikaas mix ik samen.is veel lekkerder dan in pizza pan
Geplaatst door ouissal aan 20-11-2005
ik maak het deeg anders met yochurt zal het een andere keer plaatsen oke
Geplaatst door Oem Ishaaq aan 10-12-2005
Ik heb ’t recept. Ben afgelopen donderdag bij een zuster geweest (Turks) en we hebben t samen gemaakt. Ik zal ’t inshaAllah nog een keer zelf thuis maken..als t lukt zet ik ’t recept erop. Bij haar was de deeg gewoon top (zoals bij de bakker). Er werd geen kwark, aardappelpuree etc bijgevoegd).
Geplaatst door sabah75 aan 23-01-2006
Geplaatst door sabah75 aan 23-01-2006
oke oem ishaaq ik wacht wel op jouw recept.
Geplaatst door yasmina36 aan 20-02-2006
ik maak de deeg altijd als volgt:
1kilo meel
halve liter lauwwarme melk
gist
zout
en een beetje slaolie alles goed met elkaar mengen en kneden laten rijzen balletjes maken de rest spreekt voor zich. Wel in een pizzapan bakken en daarna met de gevulde kanten op elkaar leggen. succes
Geplaatst door ismahane26 aan 06-04-2006
Hoi Yasmina,
Ik zou graag willen weten hoeveel gist en slaolie je gebruikt voor een kilo meel?
Groetjes,
Ismahane
Geplaatst door yasmina36 aan 26-05-2006
salaam ismahane, gist doe ik een blokje van 42 gram merk bruggeman bij turkse winkel of 2zakjes droge gist van 7 gram de stuk, slaolie een marokkaanse theeglas 3/4 vol. veel succes
groeten terug, yasmina
Geplaatst door gelderse aan 19-08-2006
Het recept voor de deeg klopt inderdaad niet. Ik heb er een eigen variant op gemaakt. Ik heb er 15 gemaakt en alle 15 zijn ze op.
Geplaatst door lachertje27 aan 03-10-2006
ik doe er altijd ook fijn gesneden paprika bij vind ik veel lekkerder.
en ik gebruik een halfe blokje verse gist.
maar voor de rest is het precies de zelfde en het is echt jammie
Geplaatst door Nuray aan 20-10-2006
In plaats van melk kan je beter lauwwatm water gebruiken, ik heb nog nooit gehoort dat je turkse pizza met melk maakt. Zorg dat je pizzapan niet te hoog staat en als je het in een grote pan doet let er dan wel op dat het vuur zacht staat en leg een stkje alluminium folie boven op de pizza zodat het gehakt goed gaar wordt
Geplaatst door Nuray aan 20-10-2006
Dit is mijn recept: 1 kilo bloem, 42 gr. verse blok gist, 3 eetl. zout, 4 eetl. olie en water moet je maar zelf kijken totdat het deeg niet meer plakt aan je handen. Zet een nat doek eroverheen en wacht 30 min. totdat het een beetje is gerezen. Mijn vulling is 500 gram rundergehakt, 2 uien fijn gesneden, 1 sivri biber (turkse peper), 2 tomaten fijn gesneden, 1 bos fijn gehakte peterselie, 6 eetlepels tomatenpuree, çemen (dit is een turkse kruid)hiervan 1 eetlepel, 3 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel paprikapeoder en half eetl. chilli poeder. Dit alles goed door elkaar kneden. Je kan beginnen met het maken van de lahmacun
Geplaatst door Nuray aan 20-10-2006
oja en niet vergeten 2 eetlepels zout
Geplaatst door Belgica aan 22-10-2006
Dank je wel Nuray we gaan deze variant proberen!!
Geplaatst door amina12 aan 24-10-2006
ik hield altijd van turkse pizza en trouwens nu nog steeed selam alekum badankt voor het receptied-mubrak
Geplaatst door Ahlam aan 12-07-2007
Nuray, 2 eetlepels zout voor bij de vulling of is het voor de deeg in plaats van 3 eetlepels.
Groetjes
Geplaatst door sjaahida aan 13-07-2007
ik denk 3 eetlepels voor het deeg en dan nog 2 voor de vulling…
Geplaatst door soetjuh aan 19-01-2008
ik denk 8 eetlepels
Geplaatst door soetjuh aan 19-01-2008
weet je hoe lekker komen er nog meer recepten
Geplaatst door Samira82 aan 22-01-2008
Ja hoor soetjuh doe jij maar 8 eetlepels haha eet smakelijk 😉
Geplaatst door mootje06 aan 13-10-2008
hallo,
ik heb een vraagje kan je ook verse gist gebruiken? zo ja hoeveel moet je dan gebruiken.
Geplaatst door amber85 aan 09-12-2008
wie kan hier het juiste recept plaatsen!!
Geplaatst door OemIlyas aan 05-01-2009
wat ben ik blij dat ik eerst jullie reacties lees voordat ik deze foute recept zou hebben geprobeerd…
Geplaatst door meryama aan 15-09-2009
ik snap der nu helemaal niks van..
me zus heeft ze van week gemaakt en ze waren hard en niet lekker..
Geplaatst door saidahassan aan 18-10-2009
ik ken het recept van een colega
die zei tegen mij dat ze 1 kilo bloem
warme melk zout en gist gebruik de gist vers of droog droog 1zakje vers de helft van zo n pakje in ee beker met warm water gewoon kwartje water met klein beetje zuiker en dan klaart de gist beter de melk warm maken niet teheet de zout en de gist bij de bloem doen dan beetje voor beetje de melk toevoegen oppasen niet teveel gewoon zo door gaan tot dat je een mooi soepel deeg krijg niet tedroog niet plakerig je laat het op een warme plek zo n 30 min rijzen doe de gehakt met kruiden zo als paprika zw peper zout komijn tomaten puree peterseli ik had van haar turkse kruiden gehad ik doe die er ook door heen je kan ook zonder ik doe ookw at chili poeder ik hou van pittig kleinbeetje water gehakt goed mengen dat het heel dun en zacht wort eventueel ook een fijn gesnippert erfijn uitje er door heen de deeg bolletjes zo als een mandarijntje beetje insmeeren met oli heel plat maken dan de gehakt zo plat en fijn mogelijk uitsmeren dan in een piza pan of koeken pan op de kleinste vuur laten baken aan een kant dan waneer je klaar bent lekkere frise salade fijn gesneden met plakjes komkomer tomaat wat je wil eventueel voor de knoflooksous doe je mayonase turkse dikke yugurt wat vollemelk gedroogte knoflook en peterselie wat zw peer en zout ales goed mengen mmmm ik gebruik geen verse knoflook testerk maar dat kan wel als ej het lekker vind
Geplaatst door Lalakifech aan 14-03-2010
bedoelen jullie zelf gemaakte aarappel puree of die uit een pak…?
Geplaatst door saartje2009 aan 08-07-2010
MADAME CUISINE ik net gehoord dat je er danon in moet doen…
grapjee
Geplaatst door haji123 aan 02-01-2012
is die deeg net als lemsmen
Geplaatst door Sara Ga aan 30-05-2016
Er klopt geen ene flikker van dit recept. En het ligt niet aan mij want ik heb vaak genoeg met deeg gewerkt en het pakt altijd goed uit. Dit recept vermeld veeeeel te veel gehakt en veel te weinig tomaten en niet eens tomatenpuree voor bij de vulling. Deeg was bij mij inderdaad ook te hard, gelukkig heb ik het soepeler gemaakt door meer water toe te voegen en is het alsnog goed uitgepakt. En de vulling heb ik achteraf een andere recept maar van gebruikt die veel beter is. Doei.