Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Turkse pide met gehakt en Turkse kaas

Turkse pide met gehakt en Turkse kaas

Deze heerlijk Turkse pide is gevuld met gehakt, paprika, Turkse kaas en mozzarella. Turkse pide is eigenlijk dus niets meer dan een stuk Turks brood of Pizza, gevuld met een pittig gehaktmengsel.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Deeg:
Doe in je kneedkom de ei, de yoghurt, olie, gist, zout, suiker en het water erbij en daarna de meel tot je deeg niet meer plakt goed kneden. Laat het deeg ongeveer 45 min rijzen.

Stap2

Vulling gehakt:
Doe in je koekenpan de olijfolie. Snijd de ui fijn en doe deze erbij in je koekenpan opbakken met de gehakt goed rullen met een vork. Dan de paprika's, knoflook, rode peper, zout, peper, paprikapoeder, tomatenpuree en boter erbij en vervolgens zachtjes laten koken.

Stap3

Ondertussen oven voorverwarmen op 225 gr.

Bolletje deeg uitrollen langwerpig. Besmeren met je vulling en dichtvouwen. Begin bij uiteinde en lap deeg over je vulling goed en aandrukken.

Stap4

Besmeren met wat eigeel. Mozzarella en geraspte kaas erover en in oven afbakken tot ze goud bruin zijn en besmeren ze met wat boter.

Mobiele versie afsluiten