Turkse linzensoep oftewel mercimek çorbas
2014-09-21- Keuken: Arabische, Turkse
- Gang:Lunch, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Turkse linzensoep, ook wel ‘mercimek corbasi’ genoemd. Een heerlijke en simpele soep met rode linzen. Het wordt veel gegeten in de Arabische, Joodse, Assyrische en Turkse keuken. Er kunnen zowel kleine, rode linzen gebruikt worden, als de grotere bruine.
Ingrediënten
- - 1 grote aardappel in blokjes
- - 1 fijngesneden ui
- - 1 rode paprika in blokjes gesneden ( optioneel)
- - zout en peper naar smaak
- - 1 bouillonblokje
- - 2 eetlepels tomatenpuree
- - 1 kom rode linzen
- - beetje olie
Werkwijze
Stap1
Doe een klein beetje olie in een grote pan. Voeg daar alle ingrediënten aan toe met uitzondering van de rode linzen. Bak dit even goed samen.
Voeg dan de rode linzen toe en 1 liter water. Breng dit aan de kook . Voeg evt water toe tussendoor als dit nodig is. Als alles goed gaar is dan met een staafmixer alles goed fijnmalen. Ik voeg zelf altijd wat extra sambal toe en bij het opdienen een klein beetje gedroogde peterselie of gedroogde munt als je hier van houd.
Je kunt evt. ook andere groenten toevoegen bv courgette of wortelen...
Gemiddelde waardering
(3 / 5)
2 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend