Turks gebak

2008-10-03
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *1 waterglas zonnebloemolie
    *1 ei
    *1 waterglas yoghurt
    *1 Turkse theeglas poedersuiker
    *1 waterglas gemalen hazelnoten
    *2 eetlepels cacao
    *ong 3+ 1/4 waterglazen bloem
    *1 paket bakpoeder voor de siroop:
    *2 waterglazen suiker
    *2 waterglazen water
    *half citroensap
    *1 theelepel vanillesuiker

Werkwijze

Stap1

Maak eerst de siroop: Laat de suiker en de water koken daarna doe je de citroensap erin roer het en haal het van het vuur af en roer de vanillesuiker erdoorheen. Laat het afkoelen. 

Doe in een kom de olie, ei, poedersuiker en bakpoeder erdoorheen en doe er de bloem erbij totdat je een samenhangend deeg heb. Deel het deeg door 4e. 

Pak 1 deeg en doe daar de gemalen hazelnoten en cacaopoeder doorheen kneed het en deel die weer door 3e. Open met je deegroller de naturele deeg en doe op de deeg een lange van het bruine en rol het op. Snijd het met ong 1 vinger rondjes van. Doe het in een beboterde bakblik bak het op 200c totdat het goudgeel wordt.

Doe er de koude siroop overheen en laat het 4 uur gesloten intrekken. Bij het serveren kan je er gemalen cocosnoot overheen doen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 16
Beoordeel dit recept

16 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

  • Kumpir van zoete aardappel

    Kumpir van zoete aardappel

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door wl aan 28-11-2016

    dit is Grieks, niet Turks

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.