Tunesie tajine
2008-10-02- Keuken: Tunesische
- Gang:Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 60m
Ingrediënten
- 1 klein bosje peterselie
1 grote ui naar keus
6 teentjes knoflook schoon
4 aardappelen
2 eet lepels tomaten pure
1 eet lepel harissa
1 thee lepel zout
1 thee lepel zwarte peper fijn
1 eet lepel rashanoud
1 klein pakje paneermeel
1 flesje olie sla of zonnebloemolie
500 gram gehakt of kleine blokjes schapen vlees
6 tot 8 eieren mag ook meer
Werkwijze
Stap1
Je bakt het vlees in de olie naar keus
Je doet er de fijn gesneden ui bij
En ook de fijn gesneden knoflook 3 teentjes
En de tomaten pure en de harissa
En het zout en zwarte peper
Dat bak je samen tot een dik papje ontstaat
Mag niet aan branden lag vuurtje moet wel even sudderen
Als dat klaar is laat je het af koelen
Dan snij je de aardappelen in kleine blokjes
En bak je ze in olie niet te gaar als dat ook klaar is
Laat je dat ook af koelen
Nu pak je een diepe schaal
Daar doe je de fijn gesneden peterselie in
En ook de paneermeel 1 koffie bekker vol
En de ras el hanout en de 3 teentjes knoflook fijn gesneden
Je wacht tot alles koud is geworden
Nu ga je alles door elkaar roeren
En doe je de eieren er bij niet alles
Tot er en papje ontstaat nu doe je het in een bak vorm
En doe je de rest van de eieren er zo boven op
Niet klutsen gewoon zo
Even de oven voor verwarmen op 200 graden
En er in 30 minuten ongeveer
Als je er een mes in steekt en hij komt er schoon uit
Is ei klaar zo niet moet iets langer
Niet iedereen oven is het zelfde
Je ken ook kipfile en visfile soort en koe of schaap
Alles wat er staat moet je aan bakken
Je ken er ook kaas door doen
En je ken hem ook met gaar gekookte macaroni doen
Een klein bordje vol even af laten koelen en er door
Gemiddelde waardering
(3.4 / 5)
26 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Ja -
Dieet
Ja -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door xor aan 02-10-2008
loeloe, gebruik a.u.b. geen hoofdletters, leest niet lekker 🙁
Geplaatst door loeloe28 aan 02-10-2008
HIJ STAAT AUTOMATIC AAN SORRY
Geplaatst door xor aan 02-10-2008
uitzetten 🙂
Geplaatst door sara6 aan 05-12-2008
Heb dit recept ooit gehad van een tante uit tunesie, met stukjes lever/hart is ie ook heerlijk
Geplaatst door hoi aan 15-09-2009
schapenvlees, hart & lever zijn vies ieeek dat jullie dat eten bleeeeh
Geplaatst door riz aan 15-09-2009
Wat voor soort vlees kan ik hier het beste bij gebruiken? Het moet niet te hard zijn.
Geplaatst door riz aan 15-09-2009
Wat voor soort vlees kan ik hier het beste bij gebruiken? Het moet niet te hard zijn.
Geplaatst door fatimous aan 27-09-2009
kan het ook zonder panneer meel
Geplaatst door charmoula aan 08-12-2009
dit ziet er werkelijk verukkelijk uit!
Geplaatst door charmoula aan 08-12-2009
Wat betekent RASHANOUD??
Geplaatst door charmoula aan 08-12-2009
in plaats van wat kan je de macaroni doen?
Geplaatst door charmoula aan 08-12-2009
bedoel je Ras el hanout met RASHANOUD??