Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Tunesie harissa

Tunesie harissa

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Je moet de vilvil = pepers laten drogen, je ken ze rijgen en op hangen tot zo droog zijn hoe droger hoe beter voor de smaak. Als ze zijn gedroogd dan was je ze en haal je de stokjes er af en dan knip je ze klein en doe je ze in de stoompan, ze laten stomen tot ze weer zacht zijn daarna doe je ze in de keuken mixer.

Je ken zelf bepalen of je pure wil of een beetje grofe harissa wil, terwijl je het aan het mixen ben voeg je de schoon gemaakte knoflook er bij en de kruidens. Als je dat heb gedaan doe je alles bij elkaar in een shaal en doe je de olijfolie er bij, niet te veel de olijfolie doe je er door zo dat het niet snel zuur wordt dan ken je het langer bewaren in de koelkast.

Doe alles in een pot of portie in de vrieser als je het gaat serveren dan pas doe je er veel olijfolie bij. Hoe meer hoe minder pittig.

Als je klaar bent goed je handen wassen anders gaat het branden kijk uit voor je ogen.

het drogen van de vilvil = pepers twee tot drie weken
het is koud in nederland dus duurt het even hoe warmer
hoe sneller ze droog zijn

Mobiele versie afsluiten