Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Traditionele Marokkaanse Tajine van garnalen

Traditionele Marokkaanse Tajine van garnalen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

De 500 gram garnalen goed pellen, darmkanaal verwijderen, goed wassen en even opzij zetten.

De tomaten in blokjes snijden, look fijnmaken, en koriander fijnhakken en samen in de tajine (koekenpan mag ook)met een beetje olijfolie, 1 eetlepel of 2 naar smaak is voldoende.

Na 5 a 10 min zachtjes pruttelen voeg je zout, peper, komijn, paprikapoeder toe, goed mengen en even met een vork de tomaten goed fijn maken, dan nog even 5 a 10 min laten pruttelen en dan de garnalen toevoegen en nog wat extra koriander erboven op doen voor een mooie kleur en extra pit.

De tomaten en de garnalen nog eventjes rustig laten pruttelen circa 5 min, want de garnalen mogen niet te langen koken want dan worden ze te hard en serveer met partjes citroen, Bismillah! Oumaimatjeuh

Mobiele versie afsluiten