Ingrediënten
- - 4/5 aardappels geschild, geraspt en beetje gebakken in olie
- handje vol gehakt
- zwarte/witte peper
- zout naar smaak
- rode paprika poeder
- komijn
- koriander/peterselie (gesnipperd)
- garkoem
- 1 saffraan zakje
- 1 ui
- 1 paprika
- 2 eieren
- olie in te bakken (zonnebloemolie)
Werkwijze
Stap1
Je snippert de ui in kleine stukjes samen me paprika.Dat doe je op de koekenpan en laat je beetje goudbruin bakken samen met zwarte/witte peper, zout, koriander en peterselie, daarna laat je het uitlekken op keukenpapier.
Intussen bak je de gesnipperde aardappels in olie met beetje zout.Daarna op keukenpapier uit laten lekken.
Je maakt nu de kefta klaar, door beetje zout erbij te doen met komijn.rode paprika poeder, zwarte/witte pepers, 1 saffraan zakje en gekoum.Je doet de mengsel van ui en paprika erbij, dan de aardappels en goed bij elkaar kneden.dan maak je soort hamburgers ervan en dan pak je met je hand de eimengsel en dat smeer je er dan op aan beide kanten.
ps: Doe 1 theelepel zonnebloem olie in je koekenpan..dat het niet gaat plakken.Let op... Bak het op zachte vuur aan beide kanten mooi bruin.
Je kan het zo eten....maar ook in Marokkaans brood/stokbrood met hete sambal of mayo
Foto: internet