Tortilla (marokkaanse aardappelpannekoek)

2005-11-02
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten


  • aardappels, in blokjes (ca. 6 grote of 8 kleine)
    4 eieren
    1 ui, fijngesneden
    kwart bosje koriander fijngesneden.
    zout
    peper
    olie

Werkwijze

Stap1

Aardappels frituren tot ze goudbruin zijn (niet te hard). Ondertussen de eieren in een kom doen en goed kloppen en wat zout en peper erbij doen. Voeg de uien ( je kan de uien ook wel even voorbakken als je niet zo van wat rauwere uien houd) en koriander bij het eimengsel en meng het door elkaar.

Daarna de gebakken aardappels erbij en snel even omscheppen. Doe het hele mengsel in een alvast voorverwarmde koekenpan met wat olie en druk het een beetje aan. Laat de pannenkoek eerst op een wat hogere stand voor 1 minuutje daarna zachtjes gaar worden. Als de bovenkant een beetje begint te stollen het omdraaien en de andere kant gaar bakken.

Het makkelijkste is als je het eventueel in huis hebt een platte deksel van een pan te gebruiken (die in de koekenpan past) om het aan te drukken en ook tijdens het drukken de deksel ronddraaien, als het goed is draait dan de pannenkoek mee.

Als je het dan wilt omdraaien kan je de deksel op de pannenkoek drukken, boven het aanrecht de koekenpan omdraaien (als het goed is ligt dan de pannenkoek op de deksel met de gare kant naar boven) en laatje de pannenkoek met de goede kant boven weer in de koekenpan glijden, zo blijft het meestal een hele pannenkoek.

Lekker met wat brood voor de middag of gewoon tussendoor of bij een maaltijd.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Tajine2008 aan 12-09-2008

    Ik doe er meestal nog kaimoen bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.