Het recept van Tonijnrolletjes / Bladerdeeghapjes zoo simpel, maar super lekker. In dit recept heb ik tonijn gebruikt, je kan ook gehakt of kip gebruiken wat je maar zelf lekker vind. Succes, als je vragen hebt dan lees ik het wel!
Ingrediënten
- - Tonijn
- - 2 geraspte uitjes
- - Peterselie
- - Geraspt worteltje
- - Prei
- - Theelepels ras el hanout (kan je kopen bij een islamitische slager)
- - Zout
- - Theelepel kurkuma
- - Beetje meel of maizena
- - Ei
- - Maanzaad
Werkwijze
Stap1
De 2 geraspte uitjes bakken daar doe je de tonijn bij. (Je kan ook gehakt of kip gebruiken wat jij zelf lekker vindt). Ik heb tonijn gebruikt. Vervolgens doet je een klein beetje peterselie, een geraspt worteltje en een klein beetje prei (dit hoeft niet). Dit goed aanbakken.
Stap2
Doe er 2 theelepels ras el hanout kruiden, een klein beetje zout en een theelepel kurkuma ebij. Bak alles nog even aan.
Stap3
Rol de bladerdeeg een beetje uit met een klein beetje meel of maizena. Doe daarna het tonijnmengsel erin en rol hem dicht.
Stap4
Snijd vervolgens het schuin! Bestrijk ze met een losgeklopt ei en daarna bestrooien ze met maanzaad (of iets anders, kijk wat jij lekker vindt). Doe ze in de oven.
Ze zijn echt makkelijk te maken en heerlijk!
Succes.
Karima Kaatje