Ingrediënten
- - kilo zelfrijzend bakmeel
- - ongeveer half liter warme melk
- - 25 gram suiker
- - snufje zout
- eigenlijk doe ik alles met me eigen inzicht wat betreft het deeg moet mooie soepele deeg zijn en mag niet plakken
- vulling
- - 2 a 3 blikjes tonijn
- - een geraspt uitje
- - 2 teentjes knoflook
- - een heel fijn gesneden rode paprika
- - beetje peterselie heel fijn gesneden
- - peper
- - zout
- - aroma
- - sambal
- - klein beetje kerrie masala
- - wat fijne suiker
- - beetje ketjap
- - pakje tomaten saus zeg ongveer 1/3 deel
- - olijfolie en frituur olie
Werkwijze
Stap1
Doe de zelf rijzend bakmeel in een grote kom voeg de zout en suiker toe.
Meng de bloem met de warme melk elkekeer beetje bij beetje tot jeeen mooi samenhangend sopeldeeg krijgt goed bewerken met je handen laat het deeg beetje rusten in een plastik zakje.
De vuling
Fruit het uitje en de knoflook voeg de fijne paprika toe
Bbeetje stoven doe de tonijn er bij dan de kruiden beetje baken dan de tomaten saus ales beetje na eigen inzicht en proeven klein beetje
water je zou ook klein beetje room kunen toevoegen als laast de peterselie laten afkoelen michien handig om eerst de vuling te maken en dan het deeg
Neem een grote bal van het deeg en strooi wat bloem op je werk vlak rol het deeg uit met een roler en neem een glas je kan zelf bepalen hoe groot je de pastij wilt druk daar rondjes uit en neem een rondje leg daar wat vuling op druk het goed dicht bijvoorbeeld met een vork.
Ddoe dat tot ales op is en dan kan je de pastijs mooi bruin baken
Mischien een tip waneer je ze heel licht bak kunt je ze makkelijk in vriesen en daarna weeer opbaken in de olie en dat geld ook waneer je ze van te voren klaar maakt en later nog warm wilt opdienen niet te bruin baken heel licht om ze later af tebaken
ze zijn makkelijk te maken je kunt ze ook vullen met kip gehakt of groenten of andere soorten vis en kinderen zijn er gek op
ook de kruiden kan je zelf vaieren