Ingrediënten
- voor het bladerdeeg:
250g patentbloem
200g hardeboter
1tl zout
10cl water
50g poedersuiker als garnering
voor de banketbakkersroom:
25cl melk
2eidooiers
60g suiker
1zakjevanilesuiker
1elmaizena of bloem
Werkwijze
Stap1
Het bladerdeeg maken
meng op een werkblad de bloem met 100g boter doe dan de zout en water bij kneed het goed door elkaar vorm het dan in een bal en laat het dan een uur rusten
rol het deeg op met een beetje bloem
verdeel de rest van de boter over twee derde van het deeg en vouw het in drieen op
draai de deeglap en rol hem weer uit
en vouw hem weer in drieen
herhaal het opvouwen en uitrollen 2 keer
wikkel het in huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast
rol het daarna uit tot drie rechthoekge lappen van 2mm dikte
maak de bakplaat een beetje nat, met water en prik de lappen met een vork een paar gaartjes in bak de deeg 20 min op 210 graden
banketbakkersroom maken:
breng de melk met vaniliesuiker aan de kook
klop de eierdooiers en de suiker in een kom
en voeg de maizena of de bloem toe
roer de melk er door heen en doe alles weer in de pan en laat het 1 min koken blijf wel roeren giet het in een schone kom en laat het afkoelen
leg een stuk bladerdeeg en bestrijk het met een laagje room doe weer een stuk bladerdeeg er op en bestrijk deze ook met room dan doe je de derde er op bestrooi die dan met poedersuiker en snij het in stukken