Toetje met rijst – Sutac

2010-10-03
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • * 150 gram rijst
    * 150 gram suiker
    * 1 liter volle melk
    * 7 dl water
    * kaneel
    en walnoten voor de versiering

Werkwijze

Stap1

Spoel de rijst goed af en breng het aan kook met het water. Zet het vuur laag en kook de rijst ongeveer 20-25 min.

Schenk er de melk in en laat de mengsel al roerend door koken(10 min.). Voeg nog de suiker toe, laat de mengsel zo'n minstens 15 min. doorkoken en haal de pan vervolgens van het vuur.

Verdeel de toetje gelijk in de kommetjes, bestrooi wat kaneelpoeder, nootjes erover en laat ze goed afkoelen (dit kun je ook doen tijdens het serveren).

Zet de toetjes zodra ze afgekoeld zijn een uurtje in de koelkast voor dat je ze gaat serveren.Eet smakelijk.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.