Thaise rijst met inktvis
2007-02-04- Keuken: Thaise
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 2 a 3
Thaise rijst met inktvis. Dit is mijn eigen versie… Het originele recept is met verse krab. Dat is ook erg lekker.
Ingrediënten
- 3 kopjes rijst
ong 300 gr inktvis
twee bosuitjes
3 teentjes knoflook
beetje selderij
vetsin
1 el kerriepoeder
vissaus ( of zout)
een halve spaanse peper
Werkwijze
Stap1
Kook de rijst
Snijd de bosuitjes, selderij en de spaanse pepers in kleien stukjes
Snijd de inktvis in kleine stukjes
Snipper de knoflook
Doe een beetje olie in de wok en fruit de knoflook met de peper
Als de knoflook een beetje begint te kleuren doe je de inktvis erbij
Als dat gaar is ( na 2 of 3 min) doe je de vetsin, vissaus em de kerrie erbij
Goed mengen, dan de bosuitjes en de selderij erbij
Daarna de rijst erbij weer goed mengen en klaar
ik neem altijd hele inktvis en die snijdt ik in rechthoekjes die ik inkerf… dus ondiepe sneetjes in maak. ik doe het in ruitjes vorm maar je kan het ook gewoon met ringen die je zo koopt doen
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
2 keer beoordeeld
Geplaatst door louisa1 aan 19-10-2008
hmmm lekker, ik ga hetvandaag uitproberen.
Geplaatst door prinsesje_bloom aan 01-12-2008
wat is vetsin?
vissaus? bedoel je knorrblokje?
ik hou niet van pittig, kan ik de spaanse peper weglaten of iets anders in de plaats gebruiken?
Groetjes.