Ingrediënten
- Voor 4 personen
2 blaadjes djeroek peoroet blaadjes of 1 citroengras wortel (in de lengte)
1 stuk jonge gember (3 cm in plakjes)
1 rode chilipeper in ringen
4 dl kokosmelk
150 gram kipfilet in blokjes
2,5 lepel vissaus
1 el limoensap
4 dl water Uit m'n boekkie,
maar je kan ook variëren, dus wat meer van dit en dat.
Werkwijze
Stap1
De 2 blaadjes djeroek peoroet blaadjes of 1 citroengras wortel (in de lengte), gember, chilipeper, kokosmelk en water in pan laten pruttelen voor 5 minuten.
Dan de rest toevoegen en laten koken tot de kip wit is ) 3 / 5 min. Ik doe er vaak rijst bij. Wat ook lekker is, is thaise basilicum erbij doen, er bovenop, bij het serveren. Maar is wel duur en moeilijk te krijgen.
Trouwens veel van de gebruikte kruiden kun je ingevroren (goedkoper) krijgen bij de Chinese toko’s… Zitten in Amsterdam op de wallen, maar goed, scheelt gewoon heeeeel veeeeel geld tov de Surinaamse toko.