Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan
2018-02-16- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Lunch, Ontbijt, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Bereidingstijd : 10m
- Kooktijd : 2:00 u
- Klaar in : 2:20 u
Marokkaanse Tchichasoep of iewzan is griesmeel van gerstekorrels. Ze zijn heel gezond, maar kun je het niet vinden (ik koop het in Marokko of bij Marokkaanse winkels), dan kun je ook bulgur of couscous nemen. De soep is lekker licht en heerlijk van smaak! Ideaal als afwisseling op de harira in de ramadan.
Ingrediënten
- - 200 gr vlees in blokjes
- - 3 tomaten zonder vel en pitjes
- - 1 grote ui
- - 1 wortel
- - 1 zakje soepgroenten
- - 1 bouillonblokje (tuinkruiden)
- - Paar takjes peterselie en koriander
- - 1 tl gember
- - 1 tl kurkuma
- - 1 tl zwarte peper
- - 1 tl zout (of meer naar smaak)
- - 2 liter water
- - 150 gr tchicha/iwzan/bulghur
- - 1 blikje tomatenpuree
- - 1 el bloem met 2 el's water tot een papje gemaakt
Werkwijze
Stap1
Bak het vlees in wat olie bruin, bak de tomatenpuree mee voor een paar minuten. Maal in een blender de ui, wortel en tomaat fijn en voeg dat toe. Doe de kruiden erbij, het bouillonblokje en 1 liter water. Breng aan de kook. Laat dit op zacht vuur minstens een uur pruttelen. Doe dan de tomatenpuree, soepgroenten en nog 1 liter water erbij en laat dit weer minstens een half uur pruttelen. Dan de tchicha/iwzan/bulghur erbij en het bloempapje en breng aan de kook. Laat dit nog even pruttelen tot de tchicha gaar is.
Gemiddelde waardering
(3.5 / 5)
2 keer beoordeeld