Tchichasoep – dchichasoep met stukjes vlees
2013-03-25- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Lunch, Ontbijt, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
- Bereidingstijd : 30m
Tchichasoep is een traditionele Marokkaanse soep. Deze vervangt vaak tijdens de ramadan de harira. Dit wordt gezien als een gezonde soep.
Ingrediënten
- - Wat vlees in stukjes
- - een wortel
- - een ui
- - 2 seldertakken
- - bosje kosbar / koriander
- - bouillonblokje
- - 1 lepel tomatenpuree
- - 150 gr tchicha
- - peper
- - zout
- - snufje saffraan
- - snufje komijn
- - snufje gember
- - olijfolie
Werkwijze
Stap1
Je snijd de groenten in stukken en doet deze samen met de olijfolie en kruiden in een kookpot, ff laten aanbakken en daarna giet je er kokend water bij. Laat de groenten garen en als ze gaar zijn mix je ze fijn met een staafmixer.
Doe nu je vlees erbij en laat deze ook gaar worden op een zacht vuur, was je tchicha en laat dit uitlekken, voeg deze toe n laat het gaar worden ( wordt dikker) en na een halfuurtje op een zacht vuur is het klaar!
Gemiddelde waardering
(4.5 / 5)
4 keer beoordeeld