Ingrediënten
- - 500 g tomaten
- 250 g groene paprika
- 2 el olie
- 1/2 teentje knoflook
- 2 el mild paprikapoeder
- 1/4 bosje peterselie
- 1/4 bosje koriander
- 1/4 tl komijn
- 1 ingemaakte citroen
- zout
- en een beetje van chermoula
Chermoula:
- knoflook
- kezbour
- peper
- chilipoeder
- paprikapoeder
- zout
- komijn
Werkwijze
Stap1
De tomaten ontvellen, halveren en van pitjes ontdoen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De olie in een ruime pan verwarmen en de tomaten toevoegen. Geperste knoflook, paprikapoeder, komijn, chermoula en wat zout toevoegen. Zachtjes laten sudderen.
De paprika's boven grillen tot er blazen op de schil ontstaan. af laten koelen en het vel verwijderen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De ingemaakte citroen in kleine stukjes snijden. Peterselie en koriander fijnhakken en samen met de paprika en citroen door de tomatensaus mengen. Nog 15 min. zachtjes laten stoven.
Warm of koud serveren.