Asalaam aleikum, dit is het recept voor tashrieb. Arme mensen in Irak eten dit omdat het erg goedkoop is om te maken. Toch smaakthet heerlijk. Het is een soort van soep die je over plat Libanees brood serveert of lekker op dept met Marokkaans of Turks brood.
Ingrediënten
- - 1 kip in 8 stukken zonder vel.
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 blik gehakte tomaten in blik
- 4 aardappels
- 1 1/2 schepje curry poeder
- 2 liter water
- 1/4 schepje zwarte peper
- 2 1/2 schepje zout
- blik kikkererwten plus het water
- half kopje verse koriander.
- 3 etl tomaten puree of meer
Werkwijze
Stap1
Was de kip en frituur de 8 stukken
Snipper de ui en bak in een beetje olie in een ruime pan als het gaar is doen dan de uitgeperste (noemen ze dat zo??) knoflook erbij. Bak eventjes snel, voordat het bruin wordt.
Doe dan de gehakte tomaten in blik erbij en het sap en de 2 liter water. Doe alle kruiden erin behalve de koriander.
Doe ook het water van de kikkererwten erbij. Snij de aardappels in 4 licht ook aan de grote van de aardappel. Laat dit nu koken voor 5 min doe nu de kip erin.
Laat dit koken tot de aardappel half gaar is of bijna gaar doe nu de gehakte koriander erbij en de kikkererwten. Doe er 3 etl tomaten puree erbij of hoe veel je wilt om je gewenste dikheid te bereiken.
Als je voelt dat de aardappel bijna gaar is doe het dan op lager vuur en laat eventjes door pruttelen. Doe er meer kruiden bij naar smaak. Als de aardappel goed gaar is de tashrieb klaar.
Verscheur het pita brood in stukken alsof je papier verscheurt en doe de tashrieb eroverheen.
De originele manier om dit te eten is met lente ui, je neemt een hapje van de lente ui en dan eet je wat tashrieb.....maar voor sommige is dat teveel van het goede en je ruikt erg uit je mond erna........
Je kunt het met je handen eten of met een lepel............ik hou van fingerfood.!!!
Ohhh en als je het serveert met Marokkaans brood/ Turks brood, doe dan de tashrieb in een diep bord. Ik hoef toch niet uit te leggen hoe je het moet eten toch dames.
Eet smakelijk!
p.s dit is gerecht is nog lekkerder de tweede dag dus.........lekker een dagje vrij van koken de volgende dag
Masalama
sam