Ingrediënten
- - 250 g kastanjechampignons
- - 500 ml kippenbouillon (van tablet)
- - 1 eetlepel citroensap
- - 1 teentje knoflook, fijngesneden
- - 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
- - 6 eetlepels olijfolie (Spaanse)
- - 1 rode paprika, in blokjes
- - 1/2 blikje kikkererwten (a 400 g), uitgelekt
- - 3 eieren
- - 200 g amandelen (ongepeld)
- - mespunt cayennepeper
- - 1 Turks worstje
- - Materialen cocktailprikkers
Werkwijze
Stap1
Champignons schoonborstelen. Bouillon aan de kook brengen. Champignons 3 min. koken en uit bouillon nemen.
Van citroensap, knoflook, peterselie, 2 el olie en zout en peper naar smaak dressing kloppen en champignons hierin marineren.
In koekenpan paprika in 2 el olie fruiten. Kikkererwten erdoor scheppen.
Eieren loskloppen met 1/2 tl zout en peper en bij kikkererwtenmengsel schenken. Mengsel roeren tot ei begint te stollen, daarna kikkererwtentortilla nog 10 min. op laag vuur met deksel op pan bakken.
Intussen in andere koekenpan rest van olie verhitten en amandelen hierin op laag vuur 5 min. zachtjes bakken. Cayennepeper met (grof zee) zout naar smaak omscheppen en zoutmengsel over gebakken amandelen strooien.
Turkse worstje in blokjes snijden en even opbakken.
Kikkererwtentortilla in 6 punten snijden.
Champignons uit marinade nemen en aan cocktailprikker steken.
Op schaal of in bakjes punten kikkererwtentortilla, champignons, gebakken amandel en stukjes Turkse worst presenteren.
serveerhier brood bij