Tajine met sardientjes
2005-12-11- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- sardines
garnalen
tomaten
peterselie
citroen
komijn
peper
zout
olie
knoflook
paprikapoeder
Viskruiden van Verstegen
citroensap
Werkwijze
Stap1
Maak de sardientjes schoon laat ze marineren in een sausmarinade van olijfolie, komijn, zout, viskruiden, knoflook, peterselie, citroensap, peper en een beetje zout, paprikapoeder.
Schil en snijd de tomaten in kleine blokjes en laat het koken in een scheut olijfolie, voeg beetje zout en peper, peterselie.
In de tagine doe de sardientjes en als de tomatensaus klaar is voeg je dat toe bij de sardien. Laat het ff koken en voeg garnalen toe en een halve citroen.
Eet smakelijk!
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
12 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door pareltje aan 11-12-2005
hhmm ziet er heerlijk uit.
Geplaatst door ellouisa aan 11-12-2005
Klinkt ook superlekker!!
Geplaatst door ellouisa aan 11-12-2005
hoeveel tomaten gebruik je?
Geplaatst door Nacira aan 13-12-2005
Ongeveer 4 tomaten
Geplaatst door ellouisa aan 13-12-2005
dankje nacira!
Geplaatst door kippetje aan 14-03-2006
Hoe lang moet het ongeveer koken?
Geplaatst door Nacira aan 21-04-2006
De tomatensaus omgeveer 5 a 10 min. en de sardientjes 5 min. als je garnalen erbij hebt toegevoegd dan 3 min koken
Geplaatst door Laloucha aan 02-03-2008
kan ik dat ook met makreel maken.
Geplaatst door esmoe aan 24-10-2008
ik heb het geplobeert hmmmm lkrrrrrrr 🙂
Geplaatst door risala aan 19-08-2010
mmm…??gaat tajin niet breken als je het op het kookplaat zet