Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette

2018-01-14
  • Bereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 2:20 u
  • Klaar in : 3:00 u
Beoordeel dit recept:

Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette. Heb je geen tajine dan kun je dit ook in een ouderwetse braadpan doen met een deksel.

Ingrediënten

  • - 5 eetlepels olijfolie
  • - 2 grote courgette
  • - 500g lamsbout in blokjes gesneden
  • - 2 grote ui fijngehakt
  • - 2 teentjes knoflook, fijn versnipperd
  • - 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • - 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • - 1 theelepel gemberpoeder
  • - 1 theelepel kurkuma
  • - 2 tomaten
  • - 2 wortels
  • - Handvol olijven
  • - Zout en peper
  • - Halve theeglas water
  • - 1 opgelegde citroen

Werkwijze

Stap1

Doe de olijfolie, de fijngehakte ui en alle kruiden in de tajine en marineer hierin het vlees tot het volledig zacht en gaar is 1 uurtje op een zacht regelmatig vuur, regelmatig een beetje water bijvoegen en voorzichtig doorroeren met een lepeltje.

Stap2

Voeg dan de tomaten, courgette, wortel de olijven toe en laat afgedekt op zeer laag vuur nog 1 uur stoven. Als laatste citroen, erbij en laat nog 20 minuten doorstoven. Er moet nu een dikke saus ontstaan zijn. Serveer met lekkere warme Marokkaanse brood.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 20
Beoordeel dit recept

20 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.