Traditionele Marokkaanse Tajine met kipgehakt in zoete saus

2017-12-23
Beoordeel dit recept:

Het recept van een heerlijke traditionele Marokkaanse tajine met kipgehakt in zoete saus. Iets anders dan tajine met vlees of rudergehakt.

Ingrediënten

  • - Kipgehakt
  • - 1 tl ras el hanout
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - Snufje peper
  • - Zout naar smaak
  • - 1 tl vegeta
  • - Halve rode paprika fijn gesneden
  • - 1 kleine ui fijngesneden
  • - 2 el zoete loempiasaus
  • - 1 tomaat in blokjes gesneden

Werkwijze

Stap1

Meng de kruiden met de kip. Doe in een tajine scheutje olijfolie en bak de ui en paprika tot het zacht word. Maak balletjes van kipgehakt en doe het ook in de tajine. Doe er nog 1 tl ras el hanout bij en 150 ml water en laat het op middelmatig vuur pruttelen.

Stap2

Als het gehakt gaar is doe je er loempiasaus bij en laat het nog even verder pruttelen. De saus word iets dikker ervan en krijgt een iets zoete smaak. Op het laatst als de tajine klaar is doe je er olijven bij.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.