Traditionele Marokkaanse Tajine met kipgehakt in zoete saus
2017-12-23- Keuken: Algerijnse, Marokkaanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
Het recept van een heerlijke traditionele Marokkaanse tajine met kipgehakt in zoete saus. Iets anders dan tajine met vlees of rudergehakt.
Ingrediënten
- - Kipgehakt
- - 1 tl ras el hanout
- - 1 tl paprikapoeder
- - Snufje peper
- - Zout naar smaak
- - 1 tl vegeta
- - Halve rode paprika fijn gesneden
- - 1 kleine ui fijngesneden
- - 2 el zoete loempiasaus
- - 1 tomaat in blokjes gesneden
Werkwijze
Stap1
Meng de kruiden met de kip. Doe in een tajine scheutje olijfolie en bak de ui en paprika tot het zacht word. Maak balletjes van kipgehakt en doe het ook in de tajine. Doe er nog 1 tl ras el hanout bij en 150 ml water en laat het op middelmatig vuur pruttelen.
Stap2
Als het gehakt gaar is doe je er loempiasaus bij en laat het nog even verder pruttelen. De saus word iets dikker ervan en krijgt een iets zoete smaak. Op het laatst als de tajine klaar is doe je er olijven bij.
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
3 keer beoordeeld