Ingrediënten
- - halve kip of een hele (ligt aan hoeveel mensen eten)
- 4 - 5 middelgrote aardappels
- 2 vleestomaten
- 4 wortels
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- peterselie
- 1 kipboullionblokje /peper / paprikapoeder / kurkuma/
- saffraanpoeder ( van alle kruiden 1 theelepeltje )
- eventueel een beetje zout
- zonnebloemolie
- 2 glazen water
- 2 theelepels tomatenpuree
Werkwijze
Stap1
Doe de kip in de tajine samen met de gesneden uien ( halve schijfjes) de kruiden, bouillonblokje, fijngemalen peterselie, fijngesnipperde knoflookteentjes, eventueel wat zout. Wat zonnebloemolie erover doen en het geheel even laten aanbraden alvorens je 2 glazen water en tomatenpuree doet.
Dan als het vlees bijna gaar is en de saus wat dikker is geworden, kun je aardappelen en de wortels die je in schijven hebt gesneden erbij doen en rustig gaar laten stoven....... De laatste minuten kun je de tomaten die je ook in schijven heb gesneden erbij doen, verder laten sudderen en daarna eet smakelijk!!!!!!!!!
Met warm knapperig brood eten, je kunt er een simpele salade erbij nemen, maar ik doe zonder want je raakt snel vol van die tajine!!!