Ingrediënten
- - 3 tomaten
- 300 gram gehakt
- paar takjes kesbour en ma3dnous(peterselie)
- Olijfolie/zonnebloemolie
- 2 knoflookteentjes
- peper
- zout
- paprikapoeder
- komijn
- saffraan
- 2 eieren
- eventueel sambal
Werkwijze
Stap1
Tomaten raspen en in een laagje olie, zachtjes laten sudderen.
Gehakt kruiden met:
- 1 theelepel paprikapoeder
- halve theelepel komijn
- halve theelepel peper
- 1 geraspt knoflookteentje
- kesbour (koriander) en mahdnouz (peterselie)
Tomaten kruiden:
- 1 theelepel paprikapoeder
- halve theelepel komijn
- halve theelepel peper
- 1 geraspt knoflookteentje
- saffraan, sambal
- kesbour (koriander) en mahdnouz (peterselie)
Balletjes draaien van het gehakt en bij de tomaten voegen. Even 10 minuutjes laten sudderen
2 eieren goed klutsen een beetje zout en dan over de tomaten en gehakt heen.
Met de deksel op de tajine nog 5 minuten laten garen.
Er zijn heel veel variaties. Ik vind dit een makkelijke snelle maaltijd.