Tajine met Kefta – Gehakt
2015-01-17- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Uitdagend
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 5
- Bereidingstijd : 5m
Ingrediënten
- - 3 tomaten
- 300 gram gehakt
- paar takjes kesbour en ma3dnous(peterselie)
- Olijfolie/zonnebloemolie
- 2 knoflookteentjes
- peper
- zout
- paprikapoeder
- komijn
- saffraan
- 2 eieren
- eventueel sambal
Werkwijze
Stap1
Tomaten raspen en in een laagje olie, zachtjes laten sudderen.
Gehakt kruiden met:
- 1 theelepel paprikapoeder
- halve theelepel komijn
- halve theelepel peper
- 1 geraspt knoflookteentje
- kesbour (koriander) en mahdnouz (peterselie)
Tomaten kruiden:
- 1 theelepel paprikapoeder
- halve theelepel komijn
- halve theelepel peper
- 1 geraspt knoflookteentje
- saffraan, sambal
- kesbour (koriander) en mahdnouz (peterselie)
Balletjes draaien van het gehakt en bij de tomaten voegen. Even 10 minuutjes laten sudderen
2 eieren goed klutsen een beetje zout en dan over de tomaten en gehakt heen.
Met de deksel op de tajine nog 5 minuten laten garen.
Er zijn heel veel variaties. Ik vind dit een makkelijke snelle maaltijd.
Gemiddelde waardering
(4.4 / 5)
5 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Nacira aan 26-10-2005
hmmmmmm lekker
Geplaatst door Samyrah aan 26-10-2005
Ja ziet er erg lekker uit!
Geplaatst door soulfa aan 27-10-2005
ik zie de meloen meer dan de tajine.
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 27-10-2005
ja, ik was moe, het was 22.30 en we gingen eten…
Ik maak ook altijd avondeten in de ramadan…
Ik heb geprobeerd een foto te maken toen het nog op het vur was, maar er kwam te veel stom vanaf…
Geplaatst door Jos de Bont aan 24-11-2005
lijkt me een lekker recept ga ik volgende week maken.
kun je de tajine ook in de oven plaatsen?
Groeten van Jos de Bont
( ben pas 14 dagen in Marokko geweest in de westelijke sahara)
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 13-12-2005
Ligt eraan wat voor soort taijn je hebt.
Deze is niet geschikt voor in de oven.
Dan zal hij bij te hoge tempratuur barsten.
Geplaatst door watcher103 aan 11-11-2008
hmmm lijkt me een lekker recept die ga ik vanavond maken 🙂
Geplaatst door watcher103 aan 11-11-2008
wou nog even laten weten dat ie overheerlijk was 😀
Geplaatst door shma1 aan 17-09-2010
kan je een tajine ook op een kookplaat zetten?dit gerecht vindt ik erg lekker maar ik kook op electra dus erg lastig
Geplaatst door linamae aan 16-12-2014
Ja dat kan
Geplaatst door Monique aan 09-07-2017
Misschien een domme vraag maar het sudderen van de tomaat en gehakt, voorfat je de eieren erover doet, doe je dat ook in de tajine?