Ingrediënten
- Ik gebruik voor dit recept een tajine met een diameter van 23 cm.
Voor marinade:
- 4 teentjes knoflook
- half bosje kasbour (koriander)
- half bosje ma3dnous (peterselie)
- 1 theelepel paprika
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel peper
- zout
- sap van 1 citroen en klein glas water
- 1/2 blokje knorr van vis
Overige ingredienten:
- 1 grote dorade of andere witte vis
- 3 of 4 tomaten
- 4 grote aardappels
Werkwijze
Stap1
Als eerst maak je de marinade. Alle ingredienten hiervoor in een mixer (of vijzel) doen en met de moulinex pureren.
Vis schoonmaken en vinnen en eventueel stukje staart eraf knippen (je kan dit ook in de winkel laten doen). Tomaat wassen en in dikke schijfjes snijden. Aardappel schillen en deze ook in schijfjes snijden.
Leg eerste een laagje tomaten in de tajine en hierop een laagje aardappelschijfjes. De vis leg je hier vervolgens op. Giet hier een beetje van de marinade over. Dan leg je hierop de overige aardappels en tomatenschijfjes.Vervolgens het restant van de marinade hierover gieten, evt kan je er nog een beetje water bij doen.
Deksel op tajine en op een laag tot middel vuurtje laten stoven totdat alles gaar is. Ik vind het lekker om op het laatst nog even in de over te zetten en laten grillen. Serveren met marokkaans brood (of stokbrood) en schijfjes citroen. Bismillah !!!!!