Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Tajine met aardappels en prei

Tajine met aardappels en prei

Een tajine is een Marokkaans aardewerken stoofpot. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Vooral in Marokko is de tajine populair.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe een scheutje olie en olijfolie in de tajine en doe daarin aardappels, ui, prei en zout, meng alles goed en laat het voor een paar minuten bakken. Daarna doe je de rest van de kruiden bij en sambal en meng je alles goed.

Doe er dan gehakt, tomaten en pepertje op en ongeveer 100 ml water en doe de deksel op de tajine. Laat het koken voor ongeveer 20 minuten.

Kijk steeds of er genoeg vocht in zit, anders doe je er een beetje water bij. Doe na 20 minuten de olijven erop en laat het koken tot de aardappels gaar zijn. 

Benodigdheden en bereiding gehakt:

- 250 Gr gehakt
- Half tl paprikapoeder, gember, komijn, peper. 
- Zout naar smaak

Meng alles goed en maak er kleine balletjes van.

Mobiele versie afsluiten