Ingrediënten
- 500 gr kikkererwten
1 blik tomaten
1 tl zout
1 tl cayennepeper
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl gember
1 tl suiker
Half bosje koriander
Half bosje peterselie
Snufje kaneel
Mespuntje kurkuma
1 ui
1 teentje knoflook (of knoflookpoeder)
Werkwijze
Stap1
Week de kikkererwten een nacht in een pan met water. Giet ze daarna af en kook ze in een pan met veel water in een uur-1, 5 uur gaar. Giet ze af en spoel ze om met koud water. Haal de velletjes eraf (als je hier allemaal geen zin of tijd voor hebt, kan je ook een blik kikkererwten nemen .
Snipper de ui en bak die in olijfolie in de tajin tot hij zacht is. Doe dan de knoflook, koriander, peterselie en andere kruiden erbij. Roer alles goed door en doe dan de tomaten erbij. Laat dit 20 minuten pruttelen op laag vuur. Dan de kikkererwten erbij en Goed doorscheppen. Nogmaals 20 minuten laten pruttelen en serveren met brood.