Tajin bel humis

2006-11-12
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500 gr kikkererwten
    1 blik tomaten
    1 tl zout
    1 tl cayennepeper
    1/2 tl paprikapoeder
    1/2 tl gember
    1 tl suiker
    Half bosje koriander
    Half bosje peterselie
    Snufje kaneel
    Mespuntje kurkuma
    1 ui
    1 teentje knoflook (of knoflookpoeder)

Werkwijze

Stap1

Week de kikkererwten een nacht in een pan met water. Giet ze daarna af en kook ze in een pan met veel water in een uur-1, 5 uur gaar. Giet ze af en spoel ze om met koud water. Haal de velletjes eraf (als je hier allemaal geen zin of tijd voor hebt, kan je ook een blik kikkererwten nemen .
Snipper de ui en bak die in olijfolie in de tajin tot hij zacht is. Doe dan de knoflook, koriander, peterselie en andere kruiden erbij. Roer alles goed door en doe dan de tomaten erbij. Laat dit 20 minuten pruttelen op laag vuur. Dan de kikkererwten erbij en Goed doorscheppen. Nogmaals 20 minuten laten pruttelen en serveren met brood.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (13)

  1. Geplaatst door Mvr.Tajina aan 21-11-2006

    hmm… ziet er lekker uit zeg..:D
    Die ga ik Ook eens prOberen
    ( EllOuiisa jij bent echt een kOkjuffiej:P)

  2. Geplaatst door angel aan 14-12-2006

    ik ga het ook proberen ziet er lekker uit

  3. Geplaatst door ellouisa aan 15-12-2006

    thanks dames!

  4. Geplaatst door IJARMOUASSTYLO* aan 18-02-2007

    ziet erg goed uit!

  5. Geplaatst door libeluli aan 25-02-2007

    dit heb ik lekekr gegeten met regenboog forel en courgettekoekjes, ik zat VOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!
    DANKJEWEL ELLOUISAATJE EN TOT SNEL INSHALLAH
    beslamaaaaaaaaaaaaa

  6. Geplaatst door ellouisa aan 25-02-2007

    Thanks! Leuk om te horen libby!!!

  7. Geplaatst door gadjia 82 aan 23-03-2007

    mmmmm lekker ik hou veel van eten

  8. Geplaatst door Laloucha aan 29-02-2008

    Hallo dames,
    Gisteren is mijn tajin geknapt.
    Er zou een vriendin komen eten en ik ging marmita maken met lamsvlees. Gelukkig zat er nog alleen olie in.
    Deze tajin was in Marokko gekocht.Misschien niet zo geschikt om het vuur er onder hoog te zetten.Ik heb een keramisch fornuis,want waar ik woon is geen gas.
    Weet iemand waar ik in amsterdam een goede tajin kan kopen?
    groetjes ,
    laloucha.

  9. Geplaatst door kadilin aan 07-03-2008

    sorry zag je bericht net pas. Een Tajin kan niet op Keramische platen, daardoor is hij gebarsten. op het gas kan je er gewoon meekoken. Alleen moet je hem eerst een paar dagen in een teiltje met water lateen liggen en hem daarna in de overn afbakken. Daarna kan je hem gewoon op het gas zetten.Die Tajins die je in Holland koopt, komen overigens bijna allemaal uit Marokko. Ik weet geen adres , Google eens en heb je al gekeken bij het Forumonderwerp “Tajintips”
    Groetjes Fatima

  10. Geplaatst door shma1 aan 17-02-2009

    ze hebben bij ikea een tajin vorr keramische kookplaten kost iets van 50 euro maar hij is erg mooi
    groetjes shema

  11. Geplaatst door Lalakifech aan 05-06-2009

    Het lijkt me wel lekker maar is het niet lekkerder met lamsvlees of kip erbij anders is het saai, vind ik.

    Maar bedankt voor het recept

  12. Geplaatst door martine aan 05-12-2009

    lekker, mijn zoontje gaat dit zeker lekker vinden, hij is gek op kikkererwten,bedankt 🙂

  13. Geplaatst door oumMohidin aan 27-10-2010

    shukrannn, gewoon heerlijk!! ga het straks uitproberen. Ik heb er ook lamsvlees aan toegevoegd, kortom man en zoontje zullen er van smullen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.