Ingrediënten
- TAGINE VAN KABELJAUW MET GROENTEN
Dit heb je nodig:
1 ui;
1 teentje knoflook;
1 tomaat;
1 wortel;
2 aardappelen;
1 rode paprika;
1 gele paprika;
6 takjes verse koriander;
500 gram kabeljauwfilet (of moten);
1 theelepel gemalen komijn;
1 envelopje saffraan,
11 theelepel paprikapoeder,
1zout en zwarte peper,
16 eetlepels olie.
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het:
* Pel de ui en snijdt in ringen; pers de knoflook, snijdt de tomaat, de wortel en de aardappelen in plakjes; snijdt de paprika's in ringen en snijdt de koriander fijn.
* Bedek de bodem van een pan of een tagine met de groenten en leg de visfilets erop; bestrooi het geheel met de specerijen; giet er de olie en zoveel water bij dat de vis nét onderstaat.
Laat het gerecht met het deksel op de pan of op de tagine in 30-45 minuten gaar worden.
Serveer Marokkaans (of Turks) brood bij dit gerecht en geef er schijfjes citroen bij.