Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten.
Ingrediënten
- 500 gram bulgur (o.a. te verkrijgen bij Turkse winkels)
1 groene paprika
2 tomaten
2 bosuitjes
een paar takjes peterselie
een paar blaadjes mint
olijfolie
citroensap
peper
zout
Werkwijze
Stap1
Kook de bulgur in een pan met ruim water totdat de korrels beetgaar zijn, niet te zacht dus!
Giet de bulgur daarna af en laat afkoelen in een grote bak. Doe er intussen olijfolie, citroensap, peper en zout bij en roer even goed door. Zet de bulgur daarna in de koelkast om verder af te koelen.
Snijd de paprika, tomaten (zaadjes verwijderen), bosuitjes, peterselie en mint in kleine stukjes. Voeg dit aan de afgekoelde bulger toe en zet de salade nog even in de koelkast.
Voor het serveren nog even opfrissen met wat olijfolie en citroensap.
Het is ook lekker om hier ontpitte groene olijven door te doen (of zwarte als je daar van houdt).