Ingrediënten
- 3 grote aardappels,gekookt en in blokjes gesneden
ongeveer 150 gr rijst,in water gekookt
3 gekookte eieren in blokjes gesneden
handjevol augurken,in blokjes gesneden
half blikje mais,gebakken in wat zonnebloemolie,hoeft niet
2 stengels lenteui,in kleine stukjes gesneden
1 komkommer
3 tomaten
dot mayonaise
een paar blaadjes ijsbergsla
1 bakje garnalensalade,je kan ook een andere salade gebruiken
3 augurken voor de versiering
en de schil van een tomaat,draaien tot je de vorm van een roos krijgt
Werkwijze
Stap1
kook de aardappels in ruim water en wat zout, kook de rijst ook in wat water mete wat zout en laten afkoelen.
kook de eieren en snijd in kleine blokjes
mais laten uitlekken en even op hoog vuur laten bakken in wat olie, voor extra smaak
augurken in blokjes snijden
lenteuitjes fijnsnijden
doe aardappels, rijst, mais, eieren, lenteui door elkaar en voeg de mayonaise toe.meng dit goed door elkaar en doe dit in een ronde cake of bastillavorm en druk het goed aan.
leg wat ijsbergbladeren op de randen van het bord en draai de salade om in het bord.even een klap geven op de vorm zodat de salade er heel uitkomt :D.
de tomaten in partjes snijden en de komkommer in plakjes.marineer even met wat salade dressing voor wat smaak en versier er de randen mee.
een bakje salade dressing op de salade uitsmeren en versier met wat augurken partjes en de schil van de tomaat in het midden in de vorm van een roos zetten.
je kan natuurlijk je eigen fantasie gebruiken, dit wat maar wat ik in huis had.
eet smakelijk
ik heb me laten inspireren door cookie