Surinaamse rijst taart, een pastei met daarin rijst en kipfilet 🙂
Ingrediënten
- Deeg:
650 gram bloem
10 eetlepels melk
250 ml yoghurt
2 eieren
8 eetlepels zonnebloemolie
2 zakje bakpoeder en wat zout.
Vulling:
Kipfilet heel fijn gesneden
2 teentjes fijngestampte knoflook
stukje rood surinaams pepertje(naar smaak)
Zout Peper (naar smaak)
2 Eetlepels hindustaanse kerrie masala
150 ml zonnebloemolie
1 uitje
Kook de rijst met een theelepeltje masala en lepel dit door de rest van de vulling heen als dit gebakken is.
Werkwijze
Stap1
Bak het pepertje, de fijngestampte knoflookteentjes en het fijn gesneden uitje in wat olie in de pan, en voeg daarna de heel fijn gesneden kipfilet erbij en maak daarna een sausje van de kruiden en de 150 ml zonnebloem olie en gooi dit over de kipfilet heen en extra
kruiden/pepertje naar smaak.
Tussendoor maak je de rijst met een theelepeltje masala erdoor voor de gele kleur en mix je dit met de gebakken kipfilet waarna je dit laat afkoelen voor je het in he deeg doet.
Kneed het deeg, tot een goed deeg.
Bestrijk de pastei met ei.
Op 200 graden bakken in een voorverwarmde oven in een met olie bestrijkte springvorm voor ongeveer 20 minuten